Från Champions League till IFK

Tre spelare har gjort klart med IFK Norrköping. En av dessa har spelat Champions League.

9 februari 2019 19:21

LÄS MER: Landslagsmålvakt valde IFK

Att den 16-åriga backen Ella Degerstedt väljer spel i IFK Norrköping berättade vi om för några dagar sen. Det efter att Linköpings FC valt att lägga ner sitt F 19-lag.

En annan som ansluter från samma nedlagda lag är målvakten Julia Nyström. 17-åringen debuterade i allsvenskan i september, när LFC mötte Piteå. Dessutom vaktade hon LFC-målet mot Paris SG i den första kvartsfinalen i Champions League senare under hösten.

Småländska Julia hoppas att hennes erfarenheter är nåt som kan bli värdefullt i IFK Norrköping kommande division 1-säsong.

– Jag har fått vara med om mycket och jag kan ta med mig hur jag ska styra mitt lag och hur vi ska prestera på topp när det kommer till de tuffaste matcherna, säger Julia till IFK:s hemsida.

Klar för IFK är även 20-åriga mittfältaren Ellen Erlandsson, som den gångna säsongen åkte ur ettan med Värmbol, där hon spelade samtliga seriematcher under 2018.

– Det känns jättebra och jag tror det här är rätt för min utveckling. Det känns som en bra klubb, säger Ellen, som enligt hemsidan kan spela både centralt och på kanten på mitten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander