Maif värvar nytt inför hösten

Motala AIF förstärker truppen inför åtetstarten av division 1-fotbollen.

10 augusti 2015 14:49

Läger på Bosön och träningsmatch i helgen. Då fanns tre nya spelare, utöver de två som blev klara tidigare, med för Maif. Victor Rotting och Anton Kinnander har varit klara ett par veckor. Nu är också Jonathan Rehnström, Simon Wennerhag och Archie Harvey inplockade till Motala AIF inför hösten.

Maif hade i helgen träningsläger på Bosön och under söndagens träningsmatch mot Akropolis figurerade samtliga fem nyförvärv. Det blev förlust med 3-1, målet inprickat av Victor Rotting assisterad av Archie Harvey. Nu är också truppen spikad inför hösten.

– Nu är det färdigt. Det har varit främst för att spetsa till gruppen, men ändå ha spelare som kan vara med i ett antal år. Det är bara Archie som har ett kortare kontrakt (året ut). Och det är ingen investering som vi gör, utan det är en investering som agentstallet han tillhör gör. Det är win-win för alla, helt kostnadsfritt för oss, säger Maifs sportchef Mikael Larsson.

Archie Harvey är en yttermittfältare från Liberia som tidigare har tillhört Nordvärmland i division 2. Det finns dock ett litet om när det gäller hans övergång.

– Han har skrivit på för oss, men vi är inte riktigt säkra på att vi hinner få klart det i transferfönstret här (stänger vid midnatt tisdag kväll), säger Mikael Larsson.

Helt säkert kan Maif dock räkna in två unga tidigare Österspelare med utgånget kontrakt. Det är Simon Wennerhag, 21 år, och Jonathan Rehnström, 20 som ansluter. Wennerhag spelar yttermittfältare eller forward och har gjort några inhopp i superettan för Öster medan Rehnström är en offensiv innermittfältare.

– Båda de här två killarna är framtidsspelare som råkade bli tillgängliga nu. Men vi ser dem främst som spelare som går in och levererar nästa år, säger Larsson.

Maif, som ligger tolva i tabellen, återstartar seriespelet på söndag hemnma mot Brage.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!