Han blir ny tränare i City

Linköping City har presenterat sin nye tränare.

27 november 2015 22:58

Vladan Ladan är namnet, blott 28 år gammal, och god vän med ÅFF-tränaren Roar Hansen.

Är det möjligen tränaren som ska lyckas med det som så många ser som ett "mission impossible" - att få fart på herrfotbollen i Linköping?

- Det är det som triggar mig något enormt. Jag har läst på och sett det där snacket om "mission impossible", men vad är det ni snackar om? På det sättet drar man ju ner varandra här i stan, då går det det inte att lyckas. Man dränker varandra istället för att se någon överleva och bära stoltheten. Jag hoppas verkligen att jag kan vara den som leder ett lag uppåt här i stan, säger den nye City-tränaren.

Vladan Ladan tvingades tidigt lägga ner sin aktiva karriär på grund av skador, men blev istället U-ledare i Öster och samarbetade då nära med Roar Hansen, den nuvarandra ÅFF-tränaren. Han har också en gedigen tränarutbildning och hamnade efter tiden i Öster i Hvetlanda, som han förde upp två divisioner i seriesystemet till division 3.

I Hvetlanda var han kvar till i somras, då orkade han inte längre dra det tunga lasset som han gjorde i klubben.

- Jag fick inte sparken, nej, det var så långt ifrån sparken man kan komma. Jag var säkert den bäst betalde division 3-tränaren i hela Sverige, men gjorde nästan allt, drog dit folk till matcherna, tränade laget ... och mina ambitioner var väl kanske högre än den nivån jag var på. Vi hade ändå 750 åskådare i snitt på sex matcher i år och 25 procent kom väl bara för att titta på mig ... nä, men jag är otroligt engagerad och vill vara både den tolfte, trettonde och femtonde spelaren för att driva laget framåt, säger Vladan som själv gillar coachstilen och engagemanget som Diego Simeone har i Atletico Madrid.

Hur vill du att ditt lag ska spela?

- Jag vill ha en fartfylld fotboll, publiken ska verkligen vilja komma hit och titta på oss. Sedan måste vi jobba på att bli effektivare än City varit tidigare.

Vladan Ladan har skrivit ett ettårskontrakt med City, men förhoppningen är förstås att samarbetet ska bli längre än så i Citys jakt på målet - en plats i superettan.
– Det här är en tränare som förstår sig på den nye generationens spelare. En mycket bra lösning, säger Citys Michel Aldemir som tränat laget under hösten, men som nu återgår till att vara sportchef i klubben.
Det första nyförvärvet är också klart då City är överens med AFK:s offensive kraft, Alexander Fridlund.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus