"Det var nära att jag skrev på för LFC"

Svensk fotbolls nya stjärna Lotta Schelin har fått mycket beröm det senaste året.Bland annat från en tuff mittback i Gais pojklag.

Foto:

FOTBOLL/GÖTEBORG2007-04-11 00:00

- Det var rätt nyligen när vi i Göteborg spelade mot Gais 15-årskillar. Jag vann en närkamp och var nästan förberedd på att få någon dum kommentar tillbaka. Men istället kom killen fram och sa "vet du, jag går på din gamla skola och du är f-n legend där".

- Jag blev helt paff, vad svarar man på det?

Lotta Schelin skrattar och bjuder på ett sådant där smittande leende som hade gått rakt genom rutan om det här varit en tv-intervju. Svensk fotbolls nya affischnamn bär på en glädje och öppenhet som Zlatan numer bara drömmer mardrömmar om.

Och i kväll kommer Schelin till Folkungavallen i Linköping. Det är dags för allsvensk fotbollspremiär mellan Linköpings FC och Kopparberg/Göteborg. LFC är favorit - men Göteborg har Schelin, spelaren som nästan samlade ihop till en hel bokhylla med utmärkelser under sitt framgångsrika fjolår.

Jublade åt Jossan

I sitt tacktal på fotbolls-galan berättade Lotta om när hon, sex år gammal, bröt samman eftersom hon inte kunde bestämma sig om hon skulle bli sångerska eller fotbollsproffs när hon blev stor.

I dag, 16 år senare, sjunger hon fortfarande i duschen, men är ännu bättre på fotboll och kan ägna sig åt sin favoritsport på heltid.

- Jag blev helt överrumplad av allt som hände i fjol. Men det var också en go´ känsla som man fick. Jag satt framför teven när det var VM i USA och hejade på Tina Nordlund, Jossan (Josefine Öqvist) och de andra. Nu är jag på den nivån själv och det är riktigt häftigt.

Vad blir nästa steg att ta för dig?

- Allt går förstås att utveckla i mitt spel, allt kan gå snabbare. Att det sedan finns ett VM att sikta mot i höst gör att jag känner mig himla laddad.

Lotta Schelin var faktiskt nära att hamna i Linköping för några år sedan. LFC uppvaktade henne, om inte med blommor och choklad, så åtminstone med ett attraktivt kontraktsförslag.

- Jo, det var riktigt nära att jag skrev på. Jag gillar LFC:s satsning och hade Linköping bara legat i Göteborg hade jag nog spelat i LFC nu, säger hemkära Lotta och ler.

Nytt snack

Göteborgs stora stjärna tror absolut på Linköping som ett toppgäng i år och har bra koll på laget genom sina kompisar Caroline Seger och Josefine Öqvist.

- Jag trivs jättebra ihop med båda och vi umgås mycket när vi är tillsammans i landslaget, säger Lotta som tror att Göteborg också kan vara med i toppen av allsvenskan.

- Äntligen har vi fått ett eget träningsställe med omklädningsrum och gym. Tidigare har vi farit runt hela Göteborg och tränat. Jag förstår egentligen inte hur vi har orkat.

Till sist. Lotta har en sak till att berätta om den där träningsmatchen mot Gais 15-årslag.

- Jo, killarna säger inte gubbar längre till varandra när de spelar. De säger istället "kom igen mannen . . ." Det tyckte jag lät kul, det är nya tider liksom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!