Ett genrep utan glans

Någon EM-form syntes inte till när Sverige genrepade mot Norge. Läge att tona ner guldsnacket?

Foto: Maja Suslin / SCANPIX

FOTBOLL/ENKÖPING2009-08-20 00:00

LANDSKAMP

Sverige 0

Norge 1

- Vi kan mycket bättre än så här, jag är inte ett dugg orolig, sa LFC-backen Charlotte Rohlin.

Rohlin hade ingen stor afton på Enavallen och var direkt inblandad i matchens enda mål, det norska som föll efter 57 minuter och som gjordes av duktiga Isabell Herlovsen.

Men - Rohlin var sannerligen inte ensam om att underprestera. Efter en succéartad säsong visade landslaget upp sig från en sämre sida. Matchens första 20 minuter var bra och lovande, men resten var definitivt inget att ta med sig till Finland.

- Jag tror nog att flera av oss redan befann sig i EM, i tankarna liksom. Vi var för okoncentrerade och jobbade inte som ett lag, sa Charlotte Rohlin.

Vilka får spela?

Förbundskaptenen Thomas Dennerby startade matchen med Rohlin och LFC-kompisen Sara Larsson i försvaret. Larsson byttes sedan ut i halvtid, vilket var förutbestämt, och ersattes av den tredje mittbacksaspiranten Stina Segerström.

- Att jag och Sara fick starta kanske tyder på att det blir hon och jag som får förtroendet i EM-premiären, men jag vet inte alls hur Thomas tänker, sa Rohlin.

Nå Thomas Dennerby, hur tänker du angående mittbacksplatserna?

- Som jag sagt förut, jag kan bara välja rätt där. Det är så pass duktiga spelare det handlar om, sa Dennerby varpå han berömde Stina Segerströms andra halvlek.

"Vi vet vad vi kan"

Landslaget åker till Finland och spelorten Åbo redan i kväll och inleder där den stora uppladdningen inför premiären mot Ryssland på tisdag.

- Den här förlusten känns inte som den påverkar någonting. EM ska bli skitkul och vi åker dit med höga huvuden. Vi vet vad vi kan, sa Rohlin bestämt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!