En drömträff att minnas

Det var det perfekta avskedet för Magnus Eriksson. En drömträff som han kommer att bära med sig i livet – och ut i Europa.

Foto:

FOTBOLL/ÅTVIDABERG2012-08-27 22:44

SÅ VAR MATCHEN MINUT FÖR MINUT (DATOR)

SÅ VAR MATCHEN MINUT FÖR MINUT (MOBIL)

ALLSVENSKAN
Åtvidabergs FF 1
IFK Norrköping 1

- Känslorna bara går runt just nu, sa ÅFF-hjälten efter det dramatiska slutet i östgötaderbyt.

Matchklockan var på väg upp mot 89 minuter. Magnus Eriksson höll på att bli en förlorare i sin sista match i ÅFF-tröjan och IFK Norrköping var å sin sida på väg mot en blytung, rättvis och prestigefylld trepoängare.

Då dök chansen upp. IFK:s inhoppare Imad Khalili hade just missat i princip öppet mål när ÅFF kontraslog. Bollen hamnade hos Magnus Eriksson och resten är redan en ÅFF-klassiker. Poängräddaren, som i dag under morgonen flyger till proffslivet i belgiska Gent, får själv berätta om drömmålet som räddade 1–1 och en poäng för ÅFF:

- Jag var helt slut när jag fick bollen och orkade inte tänka, jag bara drev på. Sedan kom skottläget och jag kände direkt att träffen var fantastisk och hann tänka en hel del, först var jag säker på att den skulle gå in, sedan blev jag livrädd för att den skulle gå över. Men ... den satt ju rätt fint, sa Eriksson och log som en hjälte.

Att bollen satt rätt fint är nästan en underdrift. IFK:s målvakt David Nilsson var helt chanslös och bollen borrade sig in i det bortre krysset till hemmapublikens enorma jubel. Ett närmast osannolikt slut för killen som kom till ÅFF från Väsby för ett och ett halvt år sedan och spelat till sig en plats i många ÅFF-hjärtan.

- Om jag ska vara ärlig satt den här poängen väldigt långt inne och IFK var riktigt bra. Vi hade mycket boll, men kom inte till några riktiga chanser, sa Eriksson om matchutvecklingen i derbyt.

Kände du dig påverkad av allt ståhej i veckan efter proffskontraktet?

- Det är klart att det varit en del och jag har hållit igen lite på träningarna i veckan, men i dag tyckte jag ändå att det gick okej att fokusera, även om det gick lite sådär spelmässigt.

Efter drömmålet klappade han med handen över klubbmärket på tröjan och visade sin kärlek till klubben, som han nu lämnar.

- Det känns vemodigt att lämna den här klubben som gett mig så fantastiskt mycket, men sådant är fotbollslivet. Jag är övertygad om att ÅFF kommer att klara sig bra även i framtiden och bli ett etablerat allsvenskt lag. Det har enormt otroligt mycket i föreningen bara under den tid jag varit här och allt har blivit så mycket proffsigare, sa Eriksson som hyllades med både sång och inofficiellt Åtvidabergsrekord i omfamningar efter matchen.

Redan nu på morgonen flyger 22-åringen alltså ner till Belgien och det stundande proffslivet och på lördag väntas han göra debut mot Charleroi.

- Jag vill komma in det så fort som möjligt, landa i det sociala livet och fixa bostad och allt sånt. Sedan får vi se var allt tar vägen, det ska bli jäkligt spännande och självklart hoppas jag på så mycket speltid som möjligt.

Ett nytt kapitel i fotbollssagan om Magnus Eriksson kan ta sin början.

Magnus Eriksson och Bobbie Friberg da Cruz.
Magnus Eriksson och Bobbie Friberg da Cruz.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!