"Vi visar stundtals hur bra vi är"

LFC kunde planenligt ta sin andra raka seger i gruppspelet i svenska cupen när elitettan-klubben Lidköping stod för motståndet. "Det är en match som vi dominerar från start till mål", säger LFC:s tränare Marcus Walfridson.

Marija Banusic och Kosovare Asllani var framträdande i 5-0-segern.

Marija Banusic och Kosovare Asllani var framträdande i 5-0-segern.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2018-02-17 16:08

För LFC-tränaren Walfridson var det en härlig upplevelse att få komma till Lidköping och besöka det nyblivna elitettan-laget.

– Det är fantastiskt att få komma till Lidköping och möta en klubb som har avancerat i seriesystemet. Bra och trevligt folk här, var det första Walfridsson sa när Sporten pratade med honom efter matchen.

LFC hade inga som helst problem att besegra Lidköping. Slutresultatet skrevs till 0-5 och LFC tog kommandot redan från start och under de första minuterna såg Lidköpingsförsvaret ganska skakigt ut.

I den sjätte minuten kom också ledningsmålet för de svenska mästarna när Frida Leonardsen Maanum genom ett klassavslut efter en fin löpning på högerkanten gjorde 1-0.

Med 20 minuter spelade kom också 2-0. Fint kombinationsspel ledde fram till att Tove Almqvist blev mer eller mindre fri från nära håll och kunde pricka in 2-0 för LFC.

Innan första halvlek var över hade också Kosovare Asllani fått göra ett mål. En trygg 3-0-ledning för LFC i paus.

– Vi visar stundtals hur bra vi är, sedan finns det alltid en del saker att öva på, säger Walfridson, som totalt sett var nöjd med insatsen.

– Vi har 26 avslut mot mål tror jag och de har fyra. Det säger det mesta om matchbilden.

I andra halvlek gjorde Marija Banusic två mål och fastställde slutresultatet. Hon såg pigg ut under matchen, men vid det sista målet hade hon lite flyt i och med att bollen tog på en Lidköpingsförsvarare. Samarbetet mellan Banusic och Tove Almqvist var något som Marcus Walfridson lyfte fram.

– Samarbetet mellan Tove och Marija var väldigt kul att se. Det blev några mål där och det var kul att se. Vi fick göra några fina mål, det var positivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!