"Vi kan hota med vårt omställningsspel"

En intensiv tid har börjat för Linköping Kenty. Under veckan tog de klivet upp till serieledning i division 2 och nu väntar final i Östgötacupen mot division 1-laget IFK Norrköping som ligger tvåa i tabellen.

Kentys Maria Aronsson är en av spelarna i topptrion som kan hota offensivt mot IFK Norrköping.

Kentys Maria Aronsson är en av spelarna i topptrion som kan hota offensivt mot IFK Norrköping.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-09-23 18:45

Serieledarna i division 2 mot tvåan i division 1. Men hur stor är egentligen skillnaden mellan divisionerna? 

– Det återstår att se. Det är det jag ser som en väldigt rolig grej med mötet. Det kommer bli roligt att få se hur vi ligger till i jämförelse med ett topplag i division 1. Jag vet faktiskt inte hur stor skillnaden är, säger Kentys tränare Mattias Hellström.

Under säsongen har IFK Norrköping lånat in spelare från Eskilstuna och LFC. Linköpingsduon Linn Bogren och Alva Selerud har allt som oftast varit med i IFK:s laguppställning. Men under cupspel är det inte tillåtet att ha med inlånade spelare.

– Det är bara i seriespel man får använda inlånade spelare. Men det ska ändå bli kul att kunna se var vi ligger och om vi kan hota dem. Och det hoppas jag att vi kan göra, säger Hellström. 

För Kentys del är alla spelare tillgängliga och kan i skrivande stund vara med i både cupfinalen och avslutningen av säsongen. Topptrion med Amanda Samuelsson, Maria Aronsson och Hanna ”HG” Hellström är spelarna som Kentytränaren ser ska kunna bära laget i säsongsavslutningen. 

– Vi kan hota med vårt omställningsspel och vår topptrio. Vi är starka i anfallet och det gäller bara att vi får fram bollen dit så vi får jobba mycket offensivt i banan. Både Amanda, Hanna och Maria är division 1-mässiga. Samtidigt har vi varit väldigt bra överlag och har en bra känsla inför matchen.

Det finns också lite extra krydda i finalmötet då några av Kentyspelarna har tillhört IFK tidigare. 

– Tove (Werner) har spelat i IFK förut och är extra taggad. Även Nicco (Nicolina Peth) spelade där förra året, så det är extra tändvätska för de spelarna, säger Hellström och skrattar till. 

Fotnot: Matchen sänds på corren.se och nt.se med avspark 19:00. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!