"Vi borde haft med oss en seger"

Hammarby kvitterade i slutsekunderna och det var inte den bästa fotbollsmatchen från LFC:s sida. Men för Frida Leonardsen Maanum och Anna Oskarsson var det ändå en speciell match.

fotboll2017-10-08 19:20

Blåsigt, duggren och kallt. Ändå tog sig 1 235 åskådare till Linköping arena för att se LFC gästas av Hammarby. Och det var inget skönspel som visades upp av något av lagen. Hammarby hade läst på sin läxa och hade en hög press som Linköpingslaget tidigare haft problem med i vissa matcher. Men under söndagens match var det ändå ett samlat försvarsspel som syntes och LFC hade kontroll, trots en del slarv. Det första målet kom efter tio minuter då Jonna Andersson skulle få till ett inlägg - som istället blev en skruv som gick in till höger om Hammarbys målvakt. Men precis innan halvtidsvilan kvitterade Hammarby och resultatet stod 1–1.

– Vi startar väldigt bra och har bra vändningar i spelet. Sedan tappar vi det lite. Vi tar dåliga beslut med bollen och tappar lätt helt enkelt, säger LFC:s Frida Leonardsen Maanum.

I andra halvlek var det just Frida Leonardsen Maanum som klev fram och tryckte in 2–1-målet för LFC. Något som också blev det sista målet för hemmalaget i matchen. Men för Maanum var målet hennes första i LFC-tröjan.

– Jag fick bollen i retur från hörnan och tänkte att jag skulle skjuta på direkten, så gick den in. Det kändes riktigt bra. Det är skönt att vara igång med målskyttet, säger Maanum med ett leende.

Men matchen avslutades inte glatt för Linköping. Med sekunder kvar av matchen kvitterade Hammarby till 2–2 och LFC fick nöja sig med en poäng.

– Jag tycker att vi borde haft med oss en seger i dag så vi får inte var nöjda med 2–2. Men ja, en poäng är bättre än noll så vi får väl se det så, säger Maanum.

Med spel i både Champions league och allsvenskan har LFC fått rulla på en del spelare - vilket har givit just Maanum chansen från start.

– Det är bra att vi rullar på spelare så att fler får visa upp sig. Jag tycker det bara är bra. Vi har en så pass stor bredd att det inte ska vara några problem.

Även för Anna Oskarsson blev det en speciell match då hon fick ställa upp mot laget hon spelade med i början av säsongen.

– Det är verkligen jättespeciellt att möta ett lag som jag spelat för i två år och som jag även spelade halva den här säsongen med. Jag önskar dem allt gott i framtiden, säger Oskarsson och fortsätter:

– De trycker på bra i andra halvlek, men det är onödigt och inte tillräckligt noggrant av oss att släppa in den sista bollen.

Nu är det sju poäng mellan LFC och Rosengård i toppstriden med fyra omgångar kvar.