"Vara med så mycket det går"

Här är ÅFF:s drag för att rädda nytt kontrakt i division 1. Daniel Hallingström gör comeback och kommer att finnas med under resten av säsongen.

Daniel Hallingström.

Daniel Hallingström.

Foto: Jeppe Gustafsson

fotboll2018-10-02 09:02

– Det känns som en fantastiskt bra lösning. Med den skadesituation som vi hamnat i och med transferfönstret stängt är jag väldigt glad att vi vi fick till den här lösningen. Jag är helt övertygad om att han kommer att göra mycket nytta, både på match och träning. Vi kunde inte ha fått in något bättre i det här läget, säger Rickard Johansson, tränaren.

Att det varit en tuff och svajig säsong för Åtvidabergs FF har knappast undgått någon. Efter några vinster arbetade sig klassikerklubben över strecken i den täta bottenstriden – men med sex matcher kvar att spela är man nu tillbaka på nedflyttningsplats. Samtidigt har nyckelspelaren och mittbacken Pontus Fredriksson skadat knäet och är borta för resten av säsongen.

Därför hörde klubben av sig och frågade om Hallingström kunde tänka sig att ställa upp.

Det kunde han.

Under många år var 37-åringen lagkapten och en av de stora profilerna som spelare på Kopparvallen, men när han i vintras återvände till klubben var det enbart som tränare. Tillsammans med Pontus Hydén lämnade han det uppdraget i somras.

Skadebekymmer har gjort att det inte varit riktigt aktuellt med spel tidigare, men nu är förhoppningen att vaden ska hålla. Hallingström testade för fullt på tisdagsträningen och kommer att vara med i truppen i bortamötet med Oskarshamn på torsdag. Med sin erfarenhet och sitt sätt att spela och vara kan han göra mycket nytta i ett pressat läge och i ett till vissa delar orutinerat lag. Tanken är att han ska vara med och konkurrera om en plats som mittback för att kunna styra spelet därifrån.

– Han kommer att vara med så mycket det går, säger Rickard Johansson.

Som spelare lämnade Daniel Hallingström Åtvidaberg efter allsvenska degraderingen 2015, men så sent som i fjol var han spelade tränare i Grebo i division 3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!