United och Chelsea säkrade CL-platserna

Manchester United och Chelsea pallade för trycket i Premier League-avslutningen och kan se fram emot Champions League nästa säsong.

Fotboll2020-07-26 22:29

Trots att Liverpool sedan länge hade säkrat ligatiteln var det dramatiskt på flera håll under söndagen, där alla lag i vanlig ordning spelade samtidigt.

Allra mest uppmärksamhet drog mötet mellan Leicester och Manchester United till sig. Tillsammans med Chelsea befann sig de tre lagen inom blott en poäng inför den sista omgången – med enbart två CL-platser i potten.

Bruno Fernandes gav United ledningen med 1–0 på straff i den 71:a minuten. Och då Chelsea parallellt ledde, och senare besegrade, Wolverhampton så var Leicester tvingade att vända och vinna.

Men istället var det United som stängde matchen på stopptid genom ett 2–0-mål av Jesse Lingard, sedan Leicesters Jonny Evans blivit utvisad ett par minuter tidigare.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen bredvid Harry Maguire i mittförsvaret och bidrog starkt till den säkrade tredjeplatsen.

– Vi presterade inte på vår högsta nivå men vi kämpade som ett lag och vann tacklingar och var mentalt starka idag, sa han till MUTV efteråt.

Och tillade sedan:

– Nu är vi tillbaka i Champions League. Det är dags för oss att börja vinna titlar också. Vi måste göra det.

En mindre rolig dag blev det för Watford och Bournemouth, som trots 3–1-seger borta mot Everton, gör sällskap med Norwich ner till Championship.

– Vi gav allt idag. Men sett över hela säsongen har det inte varit tillräckligt, konstaterade backen Steve Cook. 

Europa League-platserna gick till Leicester och Tottenham, som tog sig förbi Wolverhampton.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!