Tystade ÅFF i heta derbyfesten: "Kände mig dåligt behandlad"

David Cederholm kvitterade i prestigederbyt mot Åtvidaberg – och målgesten sa det mesta. "Skönt att visa att jag håller på den här nivån också. Det var inte alla härnere som trodde det", sa han och log.

David Cederholm med ett skott innan han kvitterade senare i första halvleken.

David Cederholm med ett skott innan han kvitterade senare i första halvleken.

Foto: Carl Holmqvist

Fotboll2024-06-03 21:40

Det blev 1–1 mellan topptippade ÅFF och pigga nykomlingen Ljungsbro på Kopparvallen – och det var alltså David Cederholm som från nära håll satte kvitteringen sedan högerbacken Ali Kachmar spräckt nollan tidigt.

Till slut kändes det rätt logiskt med kryss även om ÅFF hade några heta lägen att avgöra tidigt efter paus i en match som med jämna mellanrum hettade till.

– De har vunnit nästan allt hemma, så det var jättestarkt av oss. Jag vet inte varför vi alltid är bättre mot topplagen, sa David Cederholm.

Han hymlade inte om att det var en speciell match.

Dels för den häftiga inramningen med 1 598 åskådare – och dels för att anfallaren själv har en bakgrund i Åtvidaberg.

– Jag tappade glädjen till fotbollen när jag gick på gymnasiet här och gick tillbaka till Rimforsa i fyran. Sen var det lite snack om att jag skulle komma tillbaka och utan att säga för mycket var det några löften som jag inte tyckte hölls. Jag kände mig dåligt behandlad och därför hyssjade jag mot några i publiken efter målet. De vet vilka de är, sa han.

Känslan?

– Det var bland det enklaste, men nog det skönaste målet jag har gjort.

På plats på Kopparvallen:

ÅFF-profilen Anton Tinnerholm, som inledde semestern från Malmö FF med ett hembesök.

– Jag hade hoppats att ÅFF skulle spela bättre, men kul med inramningen och publiken. Superettanklass på arrangemanget, sa Tinnerholm, som nyligen slog upp sin långvariga ljumskskada och nu tvingas till ny rehabilitering på obestämd tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!