Tvingades ta piller under matchen

En framgångsrik men annorlunda landslagssamling. "Matchdagen käkade jag sex-sju piller", säger Linus Wahlqvist om magåkomman.

Lagkapten Wahlqvist i U21-matchen.

Lagkapten Wahlqvist i U21-matchen.

Foto: PETTER ARVIDSON

FOTBOLL2018-03-28 18:30

3–0 mot Turkiet och ett sent segermål i sjunde stopptidsminuten mot Cypern.

U21-landslaget säkrade upp sex viktiga kvalpoäng men det var inte direkt en semesterutflykt.

– Jag har hunnit med det mesta. Sju olika flygplatser och allt annat runtomkring, säger Linus Wahlqvist.

Arlanda, Istanbul, Antalya, Alanya, Rhodos, Cypern, Köpenhamn och tåg hem till Norrköping.

När flängandet var över landade Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål och Jordan Larsson hemma igen under onsdagsförmiddagen.

Det var inte allt.

Linus Wahlqvist kämpade mot en krånglande mage.

– Jag är på bättringsvägen. Det måste ha varit något vi käkade, det var fler som kände av det men det känns som jag fick mest, fortsätter IFK-backen som ändå fullföljde matchen mot Cypern i den 25-gradiga hettan.

– Matchdagen käkade jag sex-sju piller. Två under matchen. Jag fick bita ihop. Vi slapp försvara så mycket. Vi hade mycket boll. Då blev det enklare.

Det låter som en mjukuppladdning inför allsvenskan?

– Ja, nu är man igång på riktigt. Idag (onsdag) har det blivit soffläge och ta igen ett par timmar. I morgon är det full fokus igen. Bortsett från allt det som hände var det en bra samling. Det var viktiga poäng för framtida matcher.

Både Wahlqvist och Dagerstål spelade varenda minut mot Turkiet och Cypern.

– Jag var högerback med samma roll som i IFK. Vi stänger ned Turkiet ganska bra och sedan har vi snabba spelare där framme som kontrar in bollar. Joel Asoro springer 100 meter lika snabbt som Usain Bolt känns det som.

Linus Wahlqvist är tillbaka som ytterback i "Pekings" försvarslinje. En position han föredrar.

– Jag och Jensa (Gustafsson) hade ett snack i januari där vi diskuterade fram och tillbaka. Allt ifrån position till mål med säsongen. Då kom det upp. Sen var det han som bestämde efter Tvååker-matchen men det kan ändras snabbt. Men man kan väl säga att jag är hemma igen. Det är där jag känner att jag kommer till min rätt bäst.

21-åringen som debuterade i allsvenskan 2014 sitter på ett utgående kontrakt.

De mest intensiva ryktena om en utlandsflytt har avtagit men det är inte samma sak som att han gett upp ambitionen att komma iväg.

– Jag ser fram emot säsongen. Speciellt efter förra när vi och jag själv inte gjorde en toppensäsong. Man blir laddad med de nyförvärv som plockats in.

Kan ni slåss mot de stora?

– Det är det vi vill göra. Vi vill vara där uppe och slåss om de viktiga platserna och komma bättre än förra året. Vi vill ifrån sjätteplatsen.

Och för egen del?

– Vi har ett så pass intressant lag i år. Lika intressant som året där vi vann guld. Jag vill vara med på den resan och bidra med viktiga poäng. Får vi ihop det här kan det bli riktigt bra. Jag ser fram emot att spela matcher och ta viktiga poäng.

Nykomlingen Brommapojkarna är premiärmotståndare för IFK Norrköping.

Det innebär inte bara en nykomling på andra sidan.

Linus Wahlqvist har börjat ladda för en match i matchen mot Mohanad Jeahze, före detta lagkamrat i IFK.

– Kul att se honom igen. Vi snackar emellanåt och har en bra relation. Spelar han på vänsterkanten och jag till höger lär vi mötas en del, säger Linus Wahlqvist.

Linus Wahlqvist hade magproble.
Linus Wahlqvist hade magproble.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!