TV: LFC föll mot serieledaren

Mål på övertid sänkte Linköpings FC i toppmötet med Piteå - ochgulddrömmen försvann all världens väg.

Fotboll2018-06-01 17:50

Efter den svajiga starten var LFC mer eller mindre piskat att vinna toppmötet på Linköping arena för fortsatt realistisk chans att vara med i guldracet med just serieledande Piteå och Rosengård.

Så blev det inte.

Det var ledning med 1-0 efter Natasha Dowies mål sent i första halvlek, men efter paus kom både kvittering och sent segermål för Piteå när inhopparen Cecilia Edlund delade ut en ny blytung smäll för mästarlaget.

Det var åtta poängs skillnad mellan lagen.

Differensen kunde ha minskat till fem -- men ökade i stället till elva.

Matilda Haglund, som fått chansen i målet när Hilda Carlén slutat för att bli mamma, svarade för några vassa parader före paus och i stället var det LFC  som tog ledningen när Natasha Dowie – mål för andra matchen i rad – forcerade in bollen efter Kosovare Asllanis frispark.

För första gången på länge spelade Asllani som en av två forwards, vilket gjorde att spelmotorn inte fick lika mycket bollinnehav som tidigare.  LFC spelade mer långt än tidigare, men hade mestadels svårt att skapa särskilt något konstruktivt framåt. Det blev halvfarligt några gånger på slutet, men inte så mycket mer än så.

I stället var känslan att Piteå flyttade upp positionerna och inte alldeles oväntat kom kvitteringen när Matilda Haglund kom snett på en hörna och Julia Karlenäs nickade in 1-1.

Det var en jämn match som kunde ha slutat hur som helst och oavgjort hade varit mest logiskt. Men på några minuters övertid kom chockmålet som avgjorde i den nedåtgående solen. Cecilia Edlund fick öppet läge i straffområdet och sänkte LFC.