TV: Kryss för LFC i avslutningsmatchen

Allsvenskan 2018 är över – och Linköpings FC slutade med 0-0 mot Kristianstad inför 182 frusna åskådare.

Foto:

FOTBOLL2018-10-27 08:00

Efter två raka SM-guld var det redan före lördagsmatchen på Linköping arena klart att det skulle bli en femteplats för LFC och avslutningen blev inget att minnas den heller. Om nu det finns mer eller mindre tydliga 0-0-matcher så var det här en sådan.

Det var blåsigt, kallt och allmänt ogästvänligt inför enbart de närmast sörjande på läktarna. Med dessutom onsdagsmötet med PSG mer eller mindre omedvetet i tankarna redan nu var det inte oväntat att det blev avslaget och att inte mycket hände framåt för LFC.

Nu skapades inte mycket åt andra hållet heller, men Kristianstad blev blåst på en solklar straff när Stephanie Labbé missade grovt och sparkade på ben i stället för boll i straffområdet. Strax därefter hade också lagen varsin nick i ribban efter paus.

Anfallsstjärnan Kosovare Asllani sparades helt på grund av lättare ryggbesvär och andra offensiva spetsspelare Lina Hurtig och Frida Maanum byttes ut efter en timme. Allt med tanke på det betydligt viktigare som väntar i Paris om några dagar.

I spelaren här ovanför kan du se hela matchen i repris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!