Tunga skadesmällarna för ÅFF – inför rysaravslutningen

Från skönt läge till extremt skarpt läge – med skador och avstängningar som ytterligare ställer till det för Åtvidabergs FF i bottenstriden.

Erik Grandelius är skadad.

Erik Grandelius är skadad.

Foto: David Eidhammer

Fotboll2023-10-27 18:00

– Jag skulle säga att vi har ställt till det för oss själva. Hösten handlar mycket om att stänga säsongen så fort som möjligt och det har vi inte lyckats med. Tror att vi att det här är klart har vi stora problem, säger Anders Bååth, tränaren, inför lördagens bortamöte med serieledande Oddevold.

Två gånger om har ÅFF haft chansen att mer eller mindre säkra kontraktet i ettanfotbollen via vinster mot bottenrivaler. Två gånger om har man misslyckats efter svaga insatser.

– Slätstruket skulle jag säga om matchen senast (mot Ljungskile). Vi har inte gjort jobbet och nu är det extremt skarpt läge, säger Bååth.

ÅFF är just nu nia i tabellen, med fyra lag till på samma poäng (31) och bara två till Olympic på kvalplats och tre till Ljungskile under nedflyttningsstrecket. Det talar för ännu en rysaravslutning för klassikerklubben som efter Oddevold avslutar mot bottenlagen Ängelholm och Vänersborg.

– Mitt i allt känns det viktigt att inte måla upp fan på väggen för mycket. Tar vi noll poäng på de här tre matcherna som återstår kan vi till 110 procent bara skylla på oss själva, säger Anders Bååth.

Tränaren har inte bara tabelläge och formkurva att fundera över utan också en växande frånvarolista. Adrian Petersson, nyckelspelaren i försvaret, är avstängd och spelar inte. Lägg därtill skador på Pontus Eriksson, Erik Grandelius, Kevin Johansson, Emanuel Chabo och Oscar Stejdahl.

Möjligt att någon av dem kan spela, men inte säkert.

Som vanligt sänder vi lördagsmatchen från Rimnersvallen i Uddevalla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!