Tröttkört Maif räddade poäng

Maif hade inte mycket krafter kvar, men tillräckligt för att rädda en poäng i slutminuterna.

Marcus Haglind Sangré (nr 17) gjorde 1-0 för Motala AIF när man spelade 2-2 mot Qviding hemma på Idrottsparken. Alexander Magnusson Glaad är först fram att gratulera.

FOTBOLL2014-07-05 18:55

Underläge 2–1 och ett lag som såg ut att ha bränt alla krafter som fanns. Men Maif kramade ur den sista lilla energin och fixade ett 2–2-mål i 89:e minuten.

– Vi får springa hela matchen känns det som. De har bollen hela tiden och vi springer, kommer inte upp i press och de får mycket tid med bollen. Och när vi väl får den är vi för trötta för att anfalla, säger kvitteringsskytten Daniel Swärd.

Ibrahim Alushaj, Andreas Borg och Kristoffer Näfver saknades med skador jämfört med matchen mot Oskarshamn. Sebastian Starkenberg satt på bänken efter sjukdom men hoppade in när Emil Herge skadade baksida lår i första halvlek.

Maif ställde upp med ett tremannamittfält men lyckades inte få grepp på ett rörligt och mycket bollskickligt Qviding.

– Jag sa det till våra spelare att får de här utrymme är det seriens bästa lag, säger Maif-tränaren Lennart "Kral" Andersson.

Bortalaget tog också ledningen men Marcus Haglind Sangré kvitterade efter ett långt inkast. 1-1 stod sig till halvtidsvilan och Maif kom ut aggressivare i början på andra halvlek. Men ju längre tiden gick kroknade hemmalaget och till slut gick det inte längre. Mentor Zhubi såg ut att avgöra matchen med sitt 2-1-mål.

Men efter en tilltrasslad situation i straffområdet där inhopparen Rasmus Norén sköt på en Qvidingarm studsade bollen fram till Swärd som petade in kvitteringen.

– Jäkligt skönt. Det var viktigt, säger målskytten och pustar ut.

Qviding hade därefter ett superläge att avgöra men sköt utanför. Maif fick med sig en poäng.

– Starkt gjort av oss. Det här är en poäng som vi jobbar in, menar Lennart Andersson.