"Tror att jag klev av i tid"

En skada tvingade Jessica Samuelsson att bryta sista matchen före VM-uppehållet.

Foto:

FOTBOLL2015-05-21 12:44

- Jag hoppas och tror att jag klev av i tid, sa LFC-backen till Corren efter 2-0-segern i våravslutningen mot Vittsjö.

Redan på fredagen är det samling för svenska VM-truppen i Stockholm och på lördag går flyget till Kanada och Toronto. Jessica Samuelsson har visat bra form på slutet, men i mitten av andra halvlek mot Vittsjö kände hon hur det ömmade i baksidan av ena låret och bad om att få byta.

Samuelsson lämnade planen och fick sitt lår kraftigt lindat. En säkerhetsåtgärd med tanke på det som väntar.

- Lite orolig blir man självklart, men jag tror verkligen inte att det ska vara något allvarligt. Det känns inte så, sa hon.

Svenska landslaget har varit kraftigt skadedrabbat under våren och nu finns också ett visst frågetecken för 23-åringen status när lägret inleds. Å andra sidan är det fortfarande över två veckor till första VM-matchen.

- Jag ser verkligen fram emot att få uppleva ett VM. Det blir svårt att överträffa EM-festen på hemmaplan för några år sedan, men jag hoppas att vi ska klara det, sa Jessica Samuelsson.

Det är alltid vanskligt att veta hur förbundskapten Pia Sundhage tänker, men av allt att döma går LFC-stjärnan in i samlingen som första ytterbacksreserv bakom Elin Rubensson och Lina Nilsson.

Det tror hon själv också.

- På slutet har jag varit bänkspelare i landslaget och det är väl troligt att det blir så. Men jag åker dit och fajtas om en plats, sa Samuelsson.

LFC-insatsen mot Vittsjö?

Jodå.

Ännu en match utan insläppt mål och ännu en seger, vilket betyder andraplats och 16 poäng av 21 möjliga inför VM-uppehållet.

LFC avgjorde i en betydligt andra halvlek då man hade full kontroll.  Det dröjde dock ända till den 65:e minuten innan nollan sprack, Stina Blackstenius sköt 1-0 på volley från nära håll. Vittsjö skapade ingenting och i matchens sista minut stod Pernille Harder för en fin soloprestation när hon gjorde 2-0.

Jessica Samuelsson får sällskap av Charlotte Rohlin till svenska landslagssamlingen och samtidigt försvinner Kristine Minde i väg till den norska. Vem vet, nästa gång LFC-trion ses kan de mötas i en VM-match.

Det gör de så gärna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!