Trista beskedet för LFC-stjärnan

Landslagsstjärnan Nilla Fischer missar Linköpings FC:s allsvenska nystart – och kan ha spelat färdigt för säsongen. ”Risken finns”, säger Olof Unogård, tränaren.

Fotboll 8 september 2019 09:29

Problem med en hälskada gjorde att Nilla Fischer – som efter VM i somras återvände till LFC från tyska Wolfsburg – missade de avslutande matcherna före landslagsuppehållet och tvingades även tacka nej till EM-kvalet mot Lettland. Då var förhoppningen att lagkaptenen skulle vara tillbaka mot Växjö.

Men så blir det inte.

– Nej, tyvärr är det inte aktuellt, säger Olof Unogård.

35-åringen har drabbats av en inflammation i hälsenan och enligt LFC-tränaren är det svårt att ställa någon exakt diagnos. Det kan ta allt från tre veckor till tre månader för att bli frisk. Om det vill sig illa innebär det att säsongen till och med kan vara över för stjärnan.

I så fall ett mycket tungt avbräck både för LFC och för Peter Gerhardssons landslag.

– Risken finns att hon blir borta så länge, det går inte att förneka. Men vi tycker att det ser betydligt ljusare ut än så. Det pekar åt rätt håll och det är inte uteslutet med spel mot Eskilstuna i matchen efter. Vi pushar rehabiliteringen så mycket vi kan, säger Unogård.

 

Nilla Fischer hade relativt tidigt efter återkomsten känning i ena hälen, men trotsade smärtorna och spelade vidare.

– Med facit i hand är det möjligt att vi skulle ha bromsat lite tidigare. Men Nilla ville spela och det är lätt att vara efterklok. Förmodligen är det en kombination av att hon passerat 30-strecket, har en lång säsong bakom sig och dessutom har fått byta till konstgräs.

Utan kaptenen på planen svarade LFC för säsongens kanske spelmässigt bästa insats mot Göteborg (1-1) häromsistens. Med sju omgångar kvar att spela är det bäddat för en rysare i allsvenska toppstriden. På lördagen fick också Göteborg överraskande stryk mot Eskilstuna.

LFC och övriga toppkonkurrenter tackar för hjälpen.

– Det är fyra matcher till nästa landslagsuppehåll och tillsammans med spelarna har vi resonerat oss fram till att vi ska ha med oss tolv poäng. Det är mer eller mindre ett måste för att haka på däruppe, säger Olof Unogård.

 

I övrigt har LFC alla spelare tillgängliga inför måndagsmötet i Växjö. 

– Bra att ha insatsen senast med oss. Nu behöver ingen fundera över om vi kan göra det bra på bortaplan och på gräs, säger tränaren.

Som vanligt sänder vi Linköpings FC:s allsvenska bortamatcher under säsongen på corren.se och klackspark.com. Det är gratis för prenumeranter.

 

 

Matchdags

VäxjöLinköpings FC

Damallsvenskan, måndag 19.00, Myresjöhus arena (direkt på corren.se)

Läget i laget: Nilla Fischer skadad. I övrigt alla tillgängliga.

Notera: Växjö ligger i ingenmansland och upplever en ojämn säsong. Men tog nyligen poäng av Rosengård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa