Åter i verkligheten efter VM-festen: "Varit så trött"

Stina Lennartsson är tillbaka i verkligheten – efter VM-festen. Och nu väntar Arsenal. "Allt är möjligt", säger LFC-stjärnan.

Stina Lennartsson tackar för matchen efter mållösa toppmötet med Häcken i fredags. Nu väntar Arsenal för LFC.

Stina Lennartsson tackar för matchen efter mållösa toppmötet med Häcken i fredags. Nu väntar Arsenal för LFC.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2023-09-03 10:00

Efter fredagens 0–0 i seriefinalen mot Häcken var det lätt träning och återhämtning lördag och ledig söndag innan uppladdningen på allvar drar igång för årets match – ja, möjligen att historiska allsvenska derbyt mot IFK Norrköping kan konkurrera – på Bilbörsen arena i Linköping.

Champions league-kval inför mer eller mindre fullsatta läktare.

Mot engelska storklubben Arsenal.

Med över 6 000 biljetter sålda i förköp.

– Klart att det känns stort. Vi möter ett av världens bästa lag som hade massor av spelare med på VM. Det förstår alla att det blir tufft, men vi har allt att vinna och ska gå för det. Allt är möjligt. Den här matchen har man längtat efter, säger Stina Lennartsson.

Möjligen var det taktiska upplägget i mållösa matchen mot Häcken (Cathinka Tandberg hade bästa läget) en föraning om vad som väntar mot Arsenal med lägre försvarsspel och mer sammanhållet lag för att inte bjuda på farliga ytor. Stina Lennartsson inledde på bänken häromsistens, men lär vara tillbaka i startelvan på onsdag.

– Alltid svårt att hoppa in så där. Det blev mycket defensivt på jobb på slutet, säger hon om inhoppet.

26-åringen erkänner att det har varit tufft att ladda om efter succén och VM-bronset på andra sidan jordklotet.

– Ja, man befann sig in i en VM-bubbla och levde nog rätt mycket på överskottsenergi under första tiden efter hemkomsten. Jag har varit så trött och ofta sovit tre–fyra timmar efter lunch. Men de senaste dygnen har jag ändå känt att jag piggnat till mer och mer.

Hennes kontrakt med LFC går ut i vinter och det är oklart om det blir någon förlängning. Fotbollsvärlden har som bekant förändrats med allt fler klubbar som satsar på damfotbollen och det är ingen vågad gissning att Lennartsson ligger bra till för en utlandsflytt. Men mycket återstår innan dess med Champions league och allsvensk guldjakt.

– Vi hade behövt vinna mot Häcken för att verkligen haka på där uppe, men med tanke på hur svårt vi har haft mot dem tidigare så var det bra med hållen nolla. De har ett tufft schema, men vi ska jaga och se till att de inte får det lätt, säger Stina Lennartsson.

LFC-betygen mot Häcken

Cajsa Andersson 2 – Emma Lennartsson 3, Emma Östlund 3, Nellie Karlsson 4 – Lisa Björk (55) 2, Saori Takarada 3, Michelle de Jongh (88) 2, Yuka Momiki 2, Alva Selerud 2 – Michaela Abam (55) 2, Cathinka Tandberg 3.

Inbytta: Stina Lennartsson (55) 2, Cornelia Kapocs (55) 2, Felicia Saving (88).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!