"Tar allt sånt efter säsongen"

Tom Pettersson till IFK Göteborg? "Det finns inget klart", säger han.

Foto: Pia Molin

FOTBOLL2014-10-13 22:23

Enligt uppgifter till Corren är ÅFF-stjärnan Tom Pettersson nära en övergång till IFK Göteborg.

– Ingenting är klart. Jag har sagt till min agent att vi tar allt sånt efter säsongen. Nu vill jag bara fokusera på ÅFF, säger Pettersson.

Det har under en längre tid spekulerats i att 24-åringen – som i somras återvände till Åtvidaberg efter ett turbulent år i belgiska Leuven – som ett namn för allsvenska topplaget IFK Göteborg till nästa säsong. Kjetil Wahler har fått besked om att han inte får nytt kontrakt och Pettersson skulle därmed ta veteranens plats som mittback.

Själv förnekar han dock bestämt uppgifterna om att parterna redan ska vara överens om en flytt tillbaka till västkusten.

– Jag känner att det är skönt att bara ha tankarna på det som jag kan påverka här och nu. Vi ska ta ett snack när vi spelat färdigt. Annars blir det lätt en onödig stress, säger Tom Pettersson, som imponerat stort som defensiv mittfältare under de senaste matcherna.

Agenten Arash Bayat ger samma bild av läget:

– Tom har varit tydlig med att han vill koncentrera sig på fotbollen och inte störas av eventuellt framtidssnack. Han har ett drygt halvår kvar på sitt nuvarande kontrakt. Till att börja ska vi sätta oss ned och prata med ÅFF.

Han är inte klar för Göteborg?

– Nej, säger Bayat.

Tio av Åtvidabergs spelare sitter på utgående kontrakt efter årets säsong. Av de tio är det redan klart att Daniel Sjölund spelar vidare i Norrköping. Utöver Tom Pettersson har även skyttekungen Ricardo Santos avtal som går ut nästa sommar.

Det betyder att ÅFF måste släppa duon i nästa transferfönster för att få någon ekonomisk ersättning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!