Sylvia länets näst bästa lag – rättvis seger i derbyt

Östergötlands två bästa herrlag finns i Norrköping. Sylvia vann rättvist silverkampsderbyt i norrettan på torsdagen, mot Motala AIF.

Motala AIF:s spelare Patric Åslund var pigg i matchen, här i närkamp med Sylvias Ryan Binns, nummer 22, i första halvlek. Sylvia avgjorde matchen i andra halvlek och vann derbyt med 3-1.

Fotboll2022-06-16 21:09

3-1 (1-1) till hemmalaget på Platinum cars arena sedan Maif haft svårt att hänga med Sylvias kvickhet efter paus.

Maiftränaren Martin Axén var besviken efter förlusten.

– Vi kommer inte upp i nivå. Många underpresterar. Det är inställningen, vi var för aggressiva och gjorde efterslängar. Vi ville för mycket och var kanske lite övertända, sade Axén.

Sylvia-Motala AIF är sett till historien inte ett av de hetaste östgötaderbyna, med två lag från var sin kant utan någon särskild rivalitet.

Men nu var det lite mer spännande än vanligt, med kampen om att vara tvåa i Östergötland i herrfotboll, bakom IFK Norrköping, i fokus. Inte många Norrköpingsbor mötte upp på den tomma arenan, men Maif hade sin röststarka och trumslagande klack med sig. Den var så het att speakern noterade i högtalarna att matchen kunde avbrytas om fler pyrotekniska attiraljer avfyrades.

Maifklacken blev lite tystad redan i elfte minuten då Sylvias lagkapten Marwan Baze fick skottläge och placerade in 1-0.

Maif hade för sin del sin spjutspets Alexandar Mutic obrukbar på grund av en fotskada. Mutic var med laget på Parken, men satt på avbytarbänken.

Apropå målkung var det glest på huvudläktaren, men profilstarkt. Där sågs Esat Jashari, målkung i Maif något år på 2010-talet. Nu huserar Jashari i Sleipner i tvåan och gör mycket mål.

Maif hade nu snabbe Daniel Norrby på Mutics plats framåt, men förste skarpskytten att presentera sig var Valon Silka på frispark. Nu visade lillebror Silka sitt tillslag med 1-1-skottet i 17:e minuten. Då blev det fart på fansen igen.

I Sylvia fanns Nikola Tkalcic, svensk mästare med IFK Norrköping 2015, och han hade en känslig långbollsfot. Men Maif höll emot före paus.

Det var i andra halvlek som Sylvia avgjorde matchen, bland annat med en läcker frispark av Marwan Baze. Det var en rättvis hemmaseger.

Nu väntar Vätternrundajobb för truppen och Maif spelar nästa gång om tio dagar, hemma mot Piteå 26 juni.

Målen: 1-0 (11) Marwan Baze, 1-1 (17) Valon Silka, frispark, 2-1 (66) Emmanuel Chabo, 3-1 (81) Marwan Baze, frispark.

Publik: 200.

Maifs lag: David Ahlberg - Alem Nezirevic, Elmer Civgin, Eric Forsberg (ut 84), Anton Pellettieri Hennig - Liridon Silka, Simon Karlsson, Adam Bark - Patric Åslund (ut 84), Daniel Norrby (ut 69), Valon Silka (ut 60). Inbytta: Dieu Le Veut Ntumbudi (60), Hugo Rödlund (69), Prince Isaac Kouamé (84), Albin Ödberg (84).

Motala AIF:s Liridon Silka håller undan för en Sylviaspelare.
Karta: Platinum Cars Arena