Svår skada för ÅFF-backen

Här kommer ett tungt slag för toppjagande Åtvidabergs FF. Mittbacken Sebastian Ramhorn är korsbandsskadad och missar resten av säsongen.

Sebastian Ramhorn blir borta länge från fotbollen.

Sebastian Ramhorn blir borta länge från fotbollen.

Foto: Johnny Gustavsson

FOTBOLL2016-06-16 09:56

– Vi var ganska säkra på att det var korsbandet redan efter matchen, men vi fick bekräftelsen i går, säger ÅFF-tränaren Roar Hansen till Corren.

Det var i toppmötet med Halmstad (1–1) i lördags som olyckan var framme. 20-åringen landade snett efter ett upphopp och fick avbryta matchen direkt.

– Om något var positivt så är det att det inte handlar om en kombinationsskada, det är "bara" korsbandet som är skadat, säger ÅFF:s sjukgymnast Marcus Ljung.

Hur länge blir han borta?

– Först är det operation, sedan rehab. Uppemot 10 månader får vi räkna med, säger Marcus Ljung.

Lånet från Kalmar FF har svarat för en stark säsongsinledning tillsammans med Månz Karlsson i mittförsvaret och har varit en starkt bidragande orsakt till ÅFF:s fina inledning i superettan.

– Det är naturligtvis oerhört trist för både Sebastian och för laget. Men om det är någon som ska komma tillbaka så är det Sebastian. Han är en soldat, så jäkla professionell i sin fotboll. Jag skulle inte bli förvånad om det går snabbare än väntat för honom att spela fotboll igen, säger Roar Hansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!