Superettan nästa för FC Linköping City?

Det råder inga tvivel om saken om man frågar FC Linköping City. Laget ska upp till Superettan. Frågan är om årets lagbygge räcker?

City föll på målsnöret i fjol. I år är målsättningen, precis som i fjol, att nå Superettan. Räcker årets trupp för avancemang?

City föll på målsnöret i fjol. I år är målsättningen, precis som i fjol, att nå Superettan. Räcker årets trupp för avancemang?

Foto: Montage: Öst Media

Fotboll2020-06-13 14:00

I fjol stod laget för en storartad höstsäsong och nådde så när kvalplats till Superettan men ett svidande nederlag mot lokalkonkurrenten Sylvia blev Linköpingslagets fall. Under en stökig kväll på Östgötaporten gav japanen Takuto sitt lag ledningen men ett rött kort och två mål senare var slutresultatet skrivet. 2-1 Sylvia och farväl Superettankval för City.

Här finns en stark stomme kvar från förra året med spelare som Sabah, Fioretos, Gigante m.fl. Imponerande att City lyckats behålla truppen relativt intakt med tanke på den höga spelaromsättning som brukar råda hos Ettanklubbarna. Ett stort minus är dock att hypervasse brassen Michael med 14 mål på 16 starter i fjol inte finns kvar. Här ställs mycket hopp till att Adam Larsson ska fortsätta sin fina höstsäsong där han stod för sju mål på de avslutande sju matcherna. Och visst finns Levon Pachajyan kvar och är vid 36 års ålder förmodligen alltjämt den snabbaste spelaren i ligan. 

Det blir spännande att följa Linköping City den här säsongen. Lyckligtvis finns alla matcher att se på våra sajter.

Tränaren Aso Khawari om...

Målsättning inför säsongen: 

- Det är samma målsättning som förra året. Vi gjorde en stark höst och vill fortsätta på den vägen och nå elitfotbollen så fort som möjligt. Vi ska gå upp. 

Viktigaste spelaren: 

- Skulle säga att vi som lag är den viktigaste spelaren. Det är helt omöjligt för en enskild spelare att lyfta ett lag en division. Jag står för hårt arbete. Kollektivet är viktigast.  

Vem får sitt stora genombrott i år

- Vi har en hel del unga skickliga spelare. Jag skulle vilja se att någon av dem gör en bra säsong.  

Placering i fjol: 3:a i Division 1 Norra. Tre poäng efter Umeå på kvalplats till Superettan. 

Profilen tippar: Det är onekligen en svårtippad säsong med tanke på att det knappt varit några träningsmatcher. Men på grund av att Linköping City bygger vidare från förra säsongen, och haft något spännande på gång under en längre tid, känns det som att de har ytterligare en växel att ge. En starkare bredd än tidigare säsonger tror jag kommer vara nyckelfaktorn. Det största frågetecknet är dock målvaktssidan där tappet av Hartmann kan väga tyngre än man tror. Klubben hade målet att vara i superettan 2020 och föll på målsnöret, och jag ser inte att personerna inom organisationen skulle kunna backa nu. Jag tror dock inte det räcker till en serieseger - och som vanligt kommer det vara tätt i toppen.   Landskrona Bois och Utsikten känns spontant som starka utmanare. Men i ett kval om platsen till superettan hade jag själv inte varit överlycklig om City stod som mitt motstånd, säger sportens Rebecca Candevi. 

Spelare in: Romeu De Resende (Maringa FC), Sherko Faiqi (IK Sirius), Jesper Beurling (Åtvidabergs FF), Khalid Abukar (Assyriska IF), Jonathan Larsson (Östers IF), Henrik Millbert (IK Frej).

Spelare ut: Michael Hartmann (FC Haka), Carlo Yael (klubb oklar), Michael Morais (Grulla Morioka), Matheus Garcia Fernandes (klubb oklar), Bilel Ben Salah (klubb oklar), Leonardo Augusto (Vasalunds IF).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!