Succéspelare kan missa match

Marija Banusic är osäkert startande i LFC:s hemmamöte med Djurgården.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2017-04-28 13:48

Mål på mål på mål under försäsongen – och nyförvärvet Marija Banusic har fortsatt på samma sätt i allsvenska upptakten med fyra fullträffar gjorda på de två första matcherna. Men nu är det tveksamt om succéanfallaren kan vara med i hemmamötet med Djurgården på söndag.

-- Det är 50—50, säger Kim Björkegren, tränaren.

Banusic fick nyligen en hård boll i huvudet på träning, har mer eller mindre känt av det sedan dess och efter några tidigare liknande smällar har hon fått ta det lugnt under de senaste dagarna.

Det blev ingen träning på fredagen och det är osäkert med spel i helgen.

-- Vi får avvakta där. Vi kommer så klart inte att chansa, säger Björkegren.

Kan inte Banusic spela är det förstås ett mycket tungt avbräck. Vem som ersätter är oklart, men Kristine Minde, Lina Hurtig och unga Emmaliina Tulkki är tre tänkbara alternativ som central anfallare. Av träningen att döma kan det också innebära att landslagsbacken Jessica Samuelsson flyttas upp i en ovan roll som ytterforward.

Däremot tränade lagkaptenen Magdalena Eriksson för fullt och är troligen tillbaka i mittförsvaret. Irma Helin ser också ut att vara spelklar efter sin knäskada, men är inte redo för 90 minuter och inleder troligen på bänken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!