Succé för Isak– målskytt igen

Alexander Isak fortsätter att imponera i Premier League. Inom loppet av fyra minuter hade svensken gjort två mål i Newcastles möte med West Ham, som slutade 2–2. Isak skuggar nu Erling Braut Haaland i toppen av skytteligan.

Newcastles Alexander Isak blev tvåmålsskytt när Newcastle gästade West Ham.

Fotboll2023-10-08 16:58

Det blev en tung matchinledning för Newcastle när man gästade West Ham under söndagseftermiddagen.

Tidigt hamnade man i underläge efter att Tomas Soucek tryckt in bollen i öppet mål.

Men matchbilden skulle förändras helt när Alexander Isak klev fram i den andra halvleken.

Vände matchen

På fyra minuter hade den svenske stjärnanfallaren gjort två mål och på egen hand vänt Newcastles underläge till en 2–1-ledning.

Första målet från svensken kom efter en frispark som nickades in i straffområdet rakt på Isak som, utan problem, lobbade över bollen och in i West Ham-målet.

Minuter senare och efter ett säkert inlägg från lagkamraten Kieran Trippier kunde Isak sedan peta in ledningsmålet för Newcastle.

Men ledningen skulle inte hålla i sig. Isak byttes ut i den 86:e minuten och tre minuter senare kvitterade West Ham genom nyförvärvet Mohammed Kudus.

Matchen slutade 2–2.

Alexander Isak står nu noterad för sex gjorda mål i Premier League, två färre än Manchester Citys Erling Haaland som toppar skytteligan.

Härnäst väntar landslagsamling för Isak, där Sverige möter Moldavien i en träningslandskamp på torsdag och därefter väntar EM-kvalmatchen i Bryssel mot Belgien.

Missräkning för Liverpool

Efter Liverpools skandalomsusade förlust mot Tottenham i förra veckan där man felaktigt fick ett mål bortdömt, var det ett revanschsuget lag som klev ut på Falmer Stadium i mötet mot Brighton.

Efter att ha hamnat i ett tidigt underläge lyckades man vända matchbilden. Först kom kvitteringen genom ett iskallt spelmål av Mohamed Salah och sedan tog man ledningen efter att samme Salah satte en straff.

Brighton jobbade mot ett kvitteringsmål och i den 78:e matchminuten fick man utdelning när Lewis Dunk satte dit 2–2, vilket även blev matchens slutresultat.