Sturefors i ledning i halvtid - men tappade segern mot Zeros

Sturefors ledde med 1-0 i paus i mötet i division 4 Östergötland västra herr i fotboll borta med Zeros på måndagen.

BK Zeros spelade lika mot Sturefors IF

Fotboll2022-08-22 21:04

Men Zeros reste sig i andra halvlek och fixade oavgjort, 1-1.

- En relativt stark insats i den första halvleken följs upp med 45 minuter av mörker. Med tanke på hur det ser ut i andra är vi nöjda med en poäng. Återigen är tröttheten ett problemen och vi behöver komma ut i vidingsjöspåret i veckan. Men en poäng är alltid en poäng, kommenterade Sturefors tränare Magnus Falk.

Sturefors fick en bra start på matchen. Sakarias Lundkvist gjorde målet, redan i nionde minuten. I 55:e minuten nätade Kim Söderstedt, och kvitterade för Zeros. 1-1-målet blev matchens sista.

I den 88:e minuten fick Zeros Kim Söderstedt utvisad, och fick spela med en man mindre sista två minuterna.

Zeros har en seger, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Sturefors har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

För tabellens utseende betyder det här att Zeros ligger på tionde plats medan Sturefors har sjundeplatsen.

I nästa omgång har Sturefors Mjölby Södra hemma på Bjurfors IP, fredag 26 augusti 18.15.