Sturefors i ledning i halvtid - men tappade segern mot IFK Motala

Sturefors ledde med 2-1 i paus i mötet i division 4 Östergötland västra herr i fotboll hemma med IFK Motala på fredagen.

Sturefors IF spelade lika mot IFK Motala FK

Fotboll2023-05-12 21:06

Men IFK Motala reste sig i andra halvlek och fixade oavgjort, 3-3.

Sturefors tränare Sebastian Svendsen kommenterade matchen:

- Blandade känslor just nu. Rent spelmässigt bör vi vinna matchen men IFK är konsekventa i sitt långa spel och farliga på fasta situationer och hotar enkom därigenom. Vi borde nog dödat matchen vid 2-0 men tyvärr lyckas vi inte stå emot. Det viktigaste är ändå att vi får in 3-3 i slutet och att IFK inte åker hem med en trepoängare. Plus till Oscar Jacobsson som står för två väldigt vackra mål. Nya tag mot Riffet på onsdag.

Sturefors gjorde första målet. Herman Gårdestig slog till, redan i 13:e minuten.

Sturefors gjorde 2-0 i 20:e minuten, när Oscar Jacobson fick träff.

IFK Motala reducerade till 2-1 i slutminuterna av första halvlek, genom Olle Mowitz. I 65:e minuten slog Abel Teame Tesfamariam till, och kvitterade för IFK Motala.

Först med nio minuter kvar att spela tog IFK Motala ledningen genom Ludvig Forsman.

Kvitteringen kom på tilläggstid, när Oscar Jacobson på nytt slog till och gjorde mål för Sturefors. Det fastställde slutresultatet till 3-3.

Sturefors har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 7-10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IFK Motala har två oavgjorda och tre förluster och 7-12 i målskillnad. Det här var Sturefors andra oavgjorda match den här säsongen.

IFK Motala har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter fem spelade matcher. Sturefors har åtta poäng.

I nästa omgång har Sturefors Rimforsa borta på Åsundavallen, onsdag 17 maj 19.00.