Storsatsning: Så sänder vi från fotbollssäsongen

Fotbollen har fått tummen upp – och våra livesändningar också. Det blir massvis med lokal fotboll framöver.

Det blir en fotbollssäsong fullspäckad med livesända matcher på våra sajter. Det blir mycket matcher i Ettan men också rikligt med sändningar från lägre divisioner.

Det blir en fotbollssäsong fullspäckad med livesända matcher på våra sajter. Det blir mycket matcher i Ettan men också rikligt med sändningar från lägre divisioner.

Foto: Montage: Öst Media

Fotboll2020-06-10 07:04

Ettan var först, därefter övriga förbundsserier. Nu blir det fotboll och söndagen 14 juni utgör startskottet för en efterlängtad säsong som genomlidit en sällsynt lång väntan på premiär. Men nu är den här. 

Under sommaren och vidare in på hösten kommer man kunna se alla matcher i Ettan med IF Sylvia, FC Linköping City och Motala AIF. I division 2 blir det mycket från Åtvidabergs FF och Assyriska IF och i damettan finns en hel Norrköpingstrio med IFK Norrköping, Lindö FF och Smedby AIS. Dessutom är Division 3 Nordöstra Götaland full med lag i närområdet. Som prenumerant på NT, Foklbladet, Corren eller MVT får du tillgång till samtliga livesända matcher. 

– Man har väntat länge och nu finns det äntligen ett premiärdatum och startskott. Det kommer bli grymt det här. Vi vet att våra livesändningar är och har varit mycket uppskattade av våra prenumeranter. Det är därför vi väljer att satsa ännu mer. I mitten av maj bildades en livehubb som mer eller mindre enbart jobbar med livesänd sport och bevakning av de lokala lagen som ingår i livesändningarna, säger Andreas Åberg som är ansvarig för livesporten inom Öst media. 

Utöver livesända matcher - vad blir det för typ av bevakning? 

– Vi kommer kliva närmre lagen lite längre ner i seriesystemet som nosar på eliten och försöka lyfta ett intresse för lokalfotbollen som vi vet finns i högre skala än vad som visar sig idag. Vi vill berätta om spelarna, tränarna och andra som finns inom breddidrotten som bär på fantastiska historier. Genom våra nystartade konton på sociala medier (Livesporten) kommer vi också kunna lyfta allt sevärt material vi får in genom livesändningarna på ett helt annat sätt. Snygga mål, dråpliga situationer och så vidare. 

På söndag 14 juni kommer mer eller mindre hela fotbollssverige vara aktiverat när alla divisioner drar igång. I vårt sändningsschema finns fem matcher att hitta den dagen. Dagen smygstartar med en försäsongsmatch med LFC som gästar Eskilstuna. På eftermiddagen premiärspelar Linköping City, Motala och Åtvidaberg. Och på kvällen gör Sylvia entre i tablån. 

- Det blir mycket livesändningar från flera olika divisioner. Alla serier vi sänder utöver Ettan spelar ju också enkelmöten vilket gör att vi kommer kunna visa matcher som hela tiden är oerhört viktiga, säger Andreas Åberg.

Om man vill hålla sig uppdaterad kring vilka matcher som sänds så gör man det bäst i livekalendern som går att hitta på våra sajter.

Öst Media storsatsar på att livesända lokal fotboll, med bland andra IFK Norrköpings division 1-lag.
Öst Media storsatsar på att livesända lokal fotboll, med bland andra IFK Norrköpings division 1-lag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!