Storklubbens jättesmäll – i Linköping: "Känns skit"

Arsenal – med stjärnor som Lina Hurtig, Frida Maanum och Stina Blackstenius – kom till Linköping som storfavoriter i jakten på Champions League. Under lördagen möttes man av en fransk chock.

Tidigare LFC-spelaren Frida Maanum deppar efter uttåget ur Champions League.

Tidigare LFC-spelaren Frida Maanum deppar efter uttåget ur Champions League.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2023-09-09 19:40

– Det känns skit, säger Lina Hurtig efter förlusten mot Paris FC där det franska laget vann på straffar med 4–3 efter en gastkramande tillställning till match.

För gastkramande var det. Inom loppet av 60 sekunder gjorde nämligen Paris 2–0 och det dröjde till den 97:e minuten innan Arsenal kunde kvittera. Väl i förlängningen så kom Arsenals kvittering till 3–3 i matchens sista spark.

Förra LFC-spelaren och Arsenals kanske bästa på plan denna kväll, Frida Maanum, var minst lika besviken att få lämna gamla hemstaden tomhänt. 

– Man hade hoppats på så mycket mer. Speciellt efter hur det såg ut i den första matchen, säger Maanum som missade i straffläggningen. 

– Det är svårt att vinna om man missar straffar, säger Maanum kort apropå straffmissen.

Tränare Jonas Eidevall utvecklade snacket ur Arsenal-perspektiv.

– Det gör ont att missa Champions League. Men vi visste att den här miniturneringen skulle bli riktigt tuff. Det var ett tufft motstånd, en begränsad tid att förbereda sig och en plan som vi inte var vana vid, säger Eidevall som berättar att laget under lördagskvällen reser till Paris för ett träningsläger i Tyskland.

I franska Paris FC var minerna desto mer uppåt. Lagets målvakt, nigerianska stjärnan, Chiamaka Nnadozie, räddade straffen som tog Paris till Champions League. 

På ett sätt var det en revansch på sig själv. Nnadozie stod nämligen i mål när Nigeria förlorade mot England på just straffar i sommarens VM-slutspel.

– Jag lär mig från mina misstag. Det var tufft att inte vinna i VM men idag sa jag till mig själv att jag kunde hjälpa laget. Jag är så glad att det gick vägen och att jag fick hjälpa mitt lag, säger Nnadozie och fortsätter.

– Det är så stort att få spela Champions League.

Avslutningsvis, vad har du tyckt om att få spendera veckan i Linköping? 

– Haha. Jag vet inte. Vi har mest sovit, vilat och umgåtts med varandra. Fokus har varit på matcherna. Det har inte blivit så mycket annat, säger Nnadozie med ett finurligt leende. 

– Men ikväll ska vi fira, avslutar Nnadozie.

Paris FC:s seger innebär att laget nu är klart för den andra och sista rundan för att ta sig in i Champions Leagues gruppspel. I den rundan finns fler giganter, och svenska mästarna BK Häcken. Återstår att se vad som står på Paris lott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!