Stjärnan om sin oro: "Kommer jag någonsin kunna spela igen?"

För några månader sen var han rädd att karriären var över – men nu har Anton Tinnerholm hittat ut ur mörkret. "Otrolig känsla att bara träna för fullt igen", säger han.

Anton Tinnerholm längtar efter comeback. "Det gäller att ha tålamod och det är inte min starka sida", säger han.

Anton Tinnerholm längtar efter comeback. "Det gäller att ha tålamod och det är inte min starka sida", säger han.

Foto: Petter Arvidson

Fotboll2024-04-16 10:36

Stjärnspäckade Malmö FF har rivstartat allsvenskan med tre raka segrar och 11–0 i målskillnad. Efter flera bakslag längs vägen är Anton Tinnerholm ännu inte aktuell för spel, men närmar sig. Sakta. Fotbollsstjärnan från Brokind och Åtvidaberg åkte förra våren på en ljumskskada och har inte spelat sedan dess.

– Jag har inte vetat nånting. Inte ens om jag kan spela fotboll igen. Man får ha i bakhuvudet att jag varit borta ett år, men nu är jag tillbaka, tränar för fullt och bara det är en otrolig känsla, säger 33-åringen.

Hur ser tidsplanen ut?

– Jag pratade med coach (Henrik Rydström) häromdagen. Nu blir det några veckors träning med laget och kanske någon U21-match innan jag är aktuell. Ge det några veckor eller kanske någon månad och det kan bli comeback på riktigt. Man får sätta det i perspektivet att jag för några månader sedan tänkte tanken att jag gjort min sista match.

Med Tinnerholm på skadelistan har välmeriterade dansken Jens Stryger Larsen värvats in som högerback, vilket gör det svårt för östgöten att ta en ordinarie tröja.

– Jag kommer inte vara den som ställer till någon scen om jag inte får spela, men förhoppningsvis blir det mycket matcher och vi kommer säkert gå runt på mycket folk. Klart att man blir sugen att spela när det ser ut så här. Jag är trött på att sitta hemma och titta som en supporter, säger han.

Det luktar nytt SM-guld.

– Det ska mycket till för att någon ska slå oss. Det finns andra bra lag, men gör vi det vi ska så vinner vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!