Startelvan: Här är laget mot Malmö

IFK Norrköping mot Malmö FF. Klassiskt så det förslår. Så här startar "Peking" i matchen som du kan se live på www.nt.se och www.folkbladet.se

Foto: Magnus Andersson

FOTBOLL2019-03-15 15:06

En besvikelse med tidigt respass i Svenska Cupen och en svag insats i förlustmatchen mot Jönköpings Södra.

Nu är det dags för IFK Norrköping att växla upp och det är svårt att få en bättre värdemätare än den utmaning "Peking" ställs inför i eftermiddag.

Malmö FF kommer till Östgötaporten. Skåningarna som kommer en missräkning i allsvenskan som bland annat innebar att Magnus Pehrsson fick lämna blev bättre ju längre säsongen led och slutade till slut trea.

MFF var länge och väl med i Europa League där det till slut tog stopp mot Chelsea men de tuffa matcherna i Europa gör att laget är långt framme och vill skaffa sig ett tidigt övertag på ett av lagen som beräknas vara med och slåss om guldet – IFK Norrköping.

– Utan att kritisera tidigare lag som vi mött så är Norrköping ett hack upp. Jag förväntar mig att de ska tillhöra toppen i serien och de har gjort några vassa värvningar, exempelvis Christoffer Nyman. Det blir ett bra test för oss, säger MFF-tränaren Uwe Rösler till klubbens hemsida.

Jens Gustafsson som aviserat att han från och med den här matchen inte kommer att laborera i samma utsträckning som tidigare har släppt sin startelva.

Noterbart är att Christoffer Nyman som missat senare delen av försäsongen finns med på bänken.

I Malmö FF finns tidigare IFK-spelaren Arnór Traustason med i startelvan.

IFK:s lag:

Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Henrik Castegren – Ian Smith, Alexander Fransson, Simon Thern, Sead Haksabanovic, Gudmundur Thórarinsson – Kalle Holmberg, Jordan Larsson.

Avbytare: David Mitov Nilsson, Lars Krogh Gerson, Kevin Álvarez, Johannes Vall, Andreas Blomqvist, Manasse Kusu, Alexander Jakobsen, Christoffer Nyman och Pontus Almqvist.

MFF: Johan Dahlin – Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Andreas Vindheim, Sören Rieks, Arnór Traustason, Erdal Rakip,. Marcus Antonsson, Guillermo Molins.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!