"Starken" har koll på VSK-keepern

Äntligen hittade Linköping City vinnarspåret senast mot Skellefteå. Då mot jumbon, men nu väntar serieledaren.

Linköping Citys Sebastian Starkenberg har haft problem med en vad, men är uttagningsbar till söndagens bortamatch mot Västerås SK.

Linköping Citys Sebastian Starkenberg har haft problem med en vad, men är uttagningsbar till söndagens bortamatch mot Västerås SK.

Foto: Jens Bollius

FOTBOLL2018-09-15 20:12

City åker efter 2–1-triumfen till Västerås på söndagen, för att möta VSK som toppar tabellen i norrettan med 44 poäng på 21 matcher. City ligger sexa med 31 poäng.

– Det var på tiden att vi vann. Vi har sabbat för oss själva lite och inte dödat matcher när vi haft chansen. Men senast hittade vi tillbaka, säger mittbacken Sebastian Starkenberg.

Starkenberg har haft problem med en vad i veckan, men har repat sig med rehab och var uttagbar på fredagen. Han säger att han trivs bra efter att ha varit snart en månad i Linköping. Han vill med City hänga på i toppen av ettan.

Om han spelar mot VSK blir det en duell med gotländske polaren Anton Fagerström som är förstemålvakt i VSK. Anton har hittat dit via Örebro SK.

– Vi ska spela vårt spel. Det gäller att sätta chanserna och vara effektiva, säger Sebastian Starkenberg.

Felipe Reidler de Moraes har ont i ryggen och spelar inte, men i övrigt har City alla spelare tillgängliga.

Hemmamatchen mot Västerås vann City med 1–0 efter mål av Esat Jashari.

Vi sänder samtliga Linköping Citys seriematcher i division 1 norra under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på Corren.se, NT.se, MVT.se, VT.se och Klackspark.com.

Matchdags

Västerås SK–Linköping City

Fotboll, division 1 norra, herrar

Avspark på Solid park arena i Västerås klockan 16 på söndagen.

Linköping City har småskavanker, men de flesta spelare tillgängliga. Felipe Reidler de Moraes har ont i ryggen och spelar inte.

Vi tippar: 2–0 till VSK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!