Stabilt City tog poäng av topplaget

Mittbackskris? Nja, Staffan Hedbäck och Jacob Andersson gjorde det riktigt bra mot topplaget Umeå FC. "Vi kompletterar varandra bra", säger Hedbäck.

Levon Pachajyan hade Citys bästa läge i matchen mot Umeå.

Levon Pachajyan hade Citys bästa läge i matchen mot Umeå.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2019-09-08 17:50

Det blev dramatiskt värre på slutet, men när domaren blåste av lös 0-0 på resultattavlan på Linköping arena. 

– Vi hade spelövertaget och borde satt några av våra lägen, säger Staffan Hedbäck.

Förutom oförmågan att göra mål som vi vant oss vid på senare tid fanns det en del positivt att ta med sig för Citys del. Laget höll nollan för andra matchen i rad och Staffan Hedbäck och Jacob Andersson agerade stabilt i mittförsvaret mot storväxta Umeåspelare. När Pontus Rödin är såld och Patrik Johansson och Almir dos Santos skadade tog den relativt orutinerade duon hand om det mesta där bak.

– Vi kompletterar varandra bra, men jag tycker samtidigt att hela laget har lyft sig. Vi har pratat om att vi måste visa mer hjärta i matcherna, det gjorde vi idag, säger Staffan Hedbäck.

Citys sportchef och tränare Khalid Neshati var också belåten med mittlåset.

– Dom har spelat ihop i AFK en del och vet var de har varandra. De gör det bra, sa Khalid Neshati.

Det blev en underhållande 0-0-match där City hade mest boll, men där Umeå skapade flest chanser. Gästerna såg ut att ha avgjort matchen på övertid när Samuel Kroon sköt 0-1, men den assisterande domaren hade vinkat för offside. Det var minst sagt upprört i bortalägret och även efter matchen blev det irriterat mellan spelare.

– Jag är ändå stolt över grabbarnas insats, vi gick för segern på slutet och Umeå var nöjda med en poäng, säger Khalid Neshati.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!