Slutspelat i slutspelet

Drömstart med tidigt mål – men EM-drömmen dog för Stina Blackstenius & Co.

FOTBOLL2014-07-21 15:55

Det började bra.

Ledningsmål av LFC-forwarden Stina Blackstenius redan efter åtta minuter – men till slut blev det ändå ett trist uttåg för Sveriges F 19-landslag.

Efter 1–2 (1–1) mot Irland i sista gruppmatchen på måndagskvällen är det slutspelat i slutspelet i Norge.

Seger med två mål hade krävts för en semifinalplats. Men det var aldrig särskilt nära. Efter Vadstenatjejens ledningsmål kom den irländska kvitteringen i mitten av första halvlek och med tio minuter kvar att spela satte också Megan Connolly segermålet.

Därmed vann Irland överraskande gruppen, med Spanien som tvåa och Sverige som trea. Efter den inledande 2–0-vinsten mot England blev det inga fler poäng för svenskorna.

Stina Blackstenius, som nu får ladda om för cupfinal och allsvenskt spel med Linköpings FC senare i sommar, spelade samtliga matcher från start i anfallet och svarade för två mål på tre matcher.