Linköpingskillen med i Tomassons första trupp

Jon Dahl Tomasson har tagit ut sin första landslagstrupp som svensk förbundskapten. Bland de uttagna, Linköpingskillen Simon Olsson, som till vardags är proffs i Heerenveen.

Jon Dahl Tomasson. Arkivbild.

Jon Dahl Tomasson. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

Fotboll2024-03-13 12:37

Tomasson presenterade totalt 26 spelare i truppen som ska samlas i början av nästa vecka. Jättemånga överraskningar bjöd han inte på, men en del spelare får chansen som inte tidigare var en del av Janne Anderssons landslag. De fanns ett par nya namn, som anfallaren Gustaf Nilsson, förre elfsborgaren Jacob Ondrejka och AIK:s mittfältare Anton Saletros. Samt då Linköpingskillen Simon Olsson, 26, som är fotbollsfostrad i Linköpingsklubben Östria Lambohov.

– Simon har spelat mer eller mindre varje match i Heerenveen och är en bra kombinationsspelare, säger Tomasson om mittfältaren Olsson. 

Däremot saknades unga talanger som Lucas Bergvall och Roony Bardghji, som har varit med i spekulationerna inför trupputtagningen. Båda två finns i stället med i U21-landslagets trupp.

– Det har extrema talanger och mycket potential, säger Tomasson som har hunnit prata med många spelare sedan han tillträdde på posten den 1 mars.

– Man känner att spelarna vill vara en del av den här resan.

Sverige möter Portugal i Guimarães den 21 mars och tar fyra dagar senare emot Albanien på nationalarenan i Solna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!