Skadefyllt ÅFF lyfter upp talang

Åtvidabergs FF lyfter upp en spelare från de egna leden. "Han har gått framåt så in i helsike", säger Roar Hansen, managern.

Foto: Peter Jigerström

fotboll2017-06-09 17:40

Vem han pratar om?

Daniel Rambin, mittfältare, född 1998 och likt välbekante Anton Tinnerholm fotbollsfostrad i Brokind.

– Kul att vi kan plocka upp spelare från vår egen akademi. Nu har han varit allt mer ordinarie i U21-laget under våren och överhuvudtaget gått framåt så in i helsike, säger Hansen.

Den ursprungliga tanken var att skriva kontrakt från 1 juli, men eftersom skadeläget ser ut som det gör är det redan klart och nu jobbas för att få honom spelklar redan till söndagens bortamöte med Gais.

ÅFF-läget i övrigt är nämligen. . . tja, oklart. Inte minst finns risken för mer eller mindre försvarskris. Sebastian Ramhorn är långtidsskadad och borta sedan tidigare. Alberto Catenacci och Johan Ramhorn är avstängda efter tre varningar. Lägg därtill att Hampus Holmgren, som utgick senast, och Jon Birkfeldt, som krockade med Fredrik Holster på träning i veckan, är fortsatt mycket osäkra på spel. Närmast på tur att rycka in för att täcka upp: Lucas Öhrn och Adrian Pettersson.

Offensiva duon Isac Lidberg och Linus Tornblad finns definitivt på frånvarolistan, medan Pekka Lagerblom är ett mindre frågetecken. Däremot ska ovannämnde Holster vara tillbaka efter avstängning.

Alltid något.

– Känslan är att Gais är bättre hemma än borta, säger Hansen.

Å andra sidan är ni borta än hemma.

– Ja, så har det faktiskt varit. Haha. Man ska alltid vara positiv.

Matchdags

Gais–ÅFF

Superettan, omgång 12, Ullevi, söndag 15.00

Corren tippar: 2–1

Läget i laget: Alberto Catenacci, Johan Ramhorn, Sebastian Ramhorn, Isac Lidberg, Linus Tornblad och Fredrik Alm borta. Ett antal frågetecken i övrigt.

Notera: Gais sparkade nyligen tränaren Benjamin Westman. Ersättaren Patrik Ingelsten inledde med 1–0 mot Trelleborg.

Oddset: 1) 1,68 X) 3,75 2) 4,25.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!