Självkritik i Ljungsbro: "Inte gjort mitt jobb"

Ljungsbro kom inte alls ut som de ville i viktiga matchen mot Enskede. Det blev till ett underläge som laget inte kunde hämta ikapp. Tränaren Kenny Lundgren var självkritisk.

Arkivbild på Kenny Lundgren framför Ljungsbroläktaren.

Arkivbild på Kenny Lundgren framför Ljungsbroläktaren.

Foto: Carl Holmqvist

Fotboll2024-06-08 17:47

– Vi var inte alls bra i första halvlek. Vi visste att Enskede ville sätta hög press och har duktiga offensiva spelare. Vi satte upp en matchplan där vi skulle försöka spela oss ur den pressen, men så gör vi tvärtom i hela halvleken, säger Ljungsbrotränaren Kenny Lundgren.

Det innebar 1–3-underläge i halvtid och Enskede skulle göra ytterligare ett mål innan Ljungsbro kunde reducera två gånger om. Det räckte dock inte till någon poäng.

– Det får jag ta på mig. Att jag tagit ut fel startelva för dagen, och att jag trodde jag hade förberett killarna så bra jag kunde, men uppenbarligen så har jag inte gjort det. Jag har inte gjort mitt jobb när det ser ut som det gör i första halvlek. 

Lundgren var betydligt mer nöjd med andra halvleken. Där lyckades Ljungsbro utföra matchplanen bättre.

– Vi går ut med en helt annan inställning i andra halvlek och då tycker jag vi är riktigt bra. Det är inte jättelångt ifrån att vi får in en kvittering, men blir jobbigt när man släpper in fyra mål, säger Lundgren och berömmer spelarnas karaktär. 

Förlusten tog upp Enskede på samma poäng som Ljungsbro (13). Båda har tre poäng ner till Eskilstuna på negativa kvalplatsen.

– Det var en extremt viktig match. Klart det är tungt att förlora, men samtidigt kan vi inte fokusera på det. Det är så många omgångar kvar. Vi tar med oss att vi vet att vi kan slå vilket lag som helst på den här nivån, men vi måste bli mer ödmjuka i sådana här matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!