Sent nickmål gav ett kryss

En tidigare turbulent säsong håller på att avslutas på ett lite avslaget sätt för Linköpings FC. I näst sista omgången blev det poängförlust.

Fotboll2018-10-23 08:00

Det var Djurgården som länge gick mot seger, men till slut fick nöja sig med 2–2 (1–1) mot ett LFC där en vass Lina Hurtig kvitterade i slutminuterna.
Man kan säga att det var en räddad poäng om man vill vara positiv, eller två missade poäng om man är negativt lagd.

På stopptid hade LFC bland annat ett ribbskott av Filippa Angeldahl. Dessutom hade inhopparen Marie Yasmine Alidou dÁnjou en jättechans på returen, men sköt utanför.
LFC:s tränare Olof Unogård var väldigt missnöjd i sina kommentarer efteråt.
– Jag har aldrig varit så besviken under min tid i LFC. Det är en usel fotbollsmatch. Vi skapar ändå chanser till tre poäng, men det är alldeles för dåligt. Vi presterar bra emellanåt, men vårt beteende måste vi ha mycket högre krav på.
Vilket beteende menar du?
– Det handlar om att ställa om från anfall till försvar, hur snabbt det går. Det är för dåliga aktioner, säger Olof Unogård och fortsätter:
– Jag kan förstå att man förlorar en identitet vid varje tränarbyte, man utmanas varje gång. Men man måste försöka behålla den vinnarmentalitet som LFC står för, vi måste vilja få ut mycket mer av varandra, säger tränaren som ändå tycker att LFC började bra och var bra sista kvarten där LFC kunde tagit segern via ett tredje mål.

Det var en regnig kväll på Stockholms anrika olympiastadion. En kväll där publiken satt och huttrade i höstrusk och under extrafiltar och olika presenningar.
Det var helt enkelt ingen jätteskön kväll på en av de mest klassiska idrottsplatserna i Sveriges huvudstad.
Till denna match, som avslutade den näst sista omgången av serien, kom Linköpings FC som regerande svenska mästare. Ett något stukat mästarlag med tanke på förluster i rad mot Piteå, Eskilstuna och PSG.
Djurgården kom mot detta till spel med lite mer att spela för, då kontraktet åtminstone inte i teorin var säkrat. Helt säkrat kunde det bli genom poäng mot LFC för Stockholmslaget.
LFC började matchen piggt, framför allt genom vänsterspringaren Lina Hurtig som hade en bra chans innan hon några minuter senare sköt 1–0. Utifrån hörnflaggan dribblade hon bollen snett inåt bakåt och visade ett skolboksexempel på målskytte när hon placerade in bollen lågt i bortre hörnet, utan chans för Djurgårdens målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir.

Matchens spelare, hemmalagets Julia Spetsmark, skulle dock snart vara med och bidra till kvitteringen för Djurgården. Vindsnabba Spetsmark sprang sig loss och slog inlägget till Michelle Wörner som nickade in 1–1.
I första halvlek var det sedan LFC som hade ett litet övertag, men det blev inte mer än halvchanser för Kosovare Asllani, Dajan Hashemi och Lina Hurtig. Den sistnämnda var nära på ett friläge, men rullade bollen utanför.
I andra halvlek var det Julia Spetsmark som inte bara klev fram, hon forsade fram med sin snabbhet.
Det var Lina Hurtig som hade skottläge först vid Djurgårdens straffområde, men tillsammans med Emma Lennartsson tappades bollen och hemmalaget kunde rensa upp bollen på en springande Spetsmark. LFC:s mittback Janni Arnth ramlade, Spetsmark kom fri och kunde rulla in bollen förbi Stephanie Labbé.

Dajan Hashemi ser vass ut i spelet för LFC, men har svårt att göra mål och nu hade hon ett kvitteringsläge sju minuter före slutet, men nickade över och utanför från nära håll.
Det såg ut att gå mot förlust för LFC, men Lina Hurtig ville annat och nickade in sitt andra mål fyra minuter före slutet. Hörnnicken gav 2–2.
LFC kunde därefter fixat även resterande poäng, men Filippa Angeldahls skott tog i ribban.

Nästa match är på lördag då LFC avslutar den, åtminstone i våras och somras, turbulenta allsvenska säsongen. Epilogen sker hemma på Linköping arena mot Kristianstad.
Sedan bär det av till Paris i nästa vecka för att försöka sig på det "omöjliga" uppdraget att vända 0–2 till seger mot PSG i åttondelsfinalen av Champions league.

Målen: 0–1 (18) Lina Hurtig, 1–1 (22) Michelle Wörner, 2–1 (66) Julia Spetsmark, 2–2 (86) Lina Hurtig, hörna.