Sena kvitteringen räddade Citypoäng

Efter en skön trepoängare med drömmål senast hoppades Linköping City på en favorit i repris mot Team TG. Men så blev det inte. Istället fick Linköpingslaget nöja sig med en poäng efter en sen kvittering och resultatet 2–2.

fotboll2019-06-23 17:13

Måstematch efter måstematch för Linköping City. Laget måste ta flera trepoängare för att inte halka efter topplagen. Istället blev det ytterligare en enpoängare för laget efter att de kvitterat sent i matchen. Samtidigt vann Akropolis mot Gefle med 3–0 och befäste förstaplatsen ytterligare – fyra poäng över tabelltvåan Umeå.

Det var hemmalaget Team TG som startade starkast och kom relativt enkelt igenom Linköping Citys försvar. Målvakten Michael Hartmann blev testad tidigt, men lyckades hålla ifrån. Linköping såg lite tagna ut av anstormningen i matchens första minuter men jobbade sig in mer och mer. Det var sedan flera målchanser som radades upp för båda lagen och individuell skicklighet före lagarbete kännetecknade matchbilden. Hemmalagets Sebastian Friman låg bakom en del fina bollar framåt för hemmalaget men blev utbytt på grund av skada i den 36:e minuten. Ju längre perioden gick desto mer började City hitta fötterna på varandra och vann också bollarna centralt. Det gjorde att de tog över bollinnehavet och Team TG hade allt svårare att få till något farligt anfallsmässigt. I halvtidens sista spark fick Team TG dock ett bra läge för att ta en 1–0-ledning, men återigen visade Hartmann klass i målet. Därmed gick lagen ut till pausvilan mållöst.

Några minuter in i andra spräcktes dock nollan. Det var hemmalagets Aaron ZahuiBazoukou som hittade till nät. Han fick dock inte glädjas allt för länge då kvitteringen kom snabbt. Vid en tilltrasslad situation efter en hörna klev nämligen Michael Morais fram och kämpade in 1–1-målet. Matchen hettade till och det blev stundtals ett fulare spel på planen. Det gynnade dock inte City då 1–1 blev 2–1 när Aaron ZahuiBazoukou gjorde sitt andra mål i matchen. Cityspelarna ville få målet till offside – men domaren höll inte med.

Det blev allt mer slarvigt, ostrukturerat och stressat från Linköpings sida. Men när hemmalaget klev ner i försvar och väntade på omställningar kunde Linköping trycka på för en kvittering. De kom allt närmare och närmare mål och Vladimir Sudar i hemmamålet fick sträcka ut ordentligt några gånger. I Den 88:e minuten kunde inte Team TG hålla emot längre och FernandesAvelar la in bollen snyggt i mål. Det var fortsatt bortalaget som hade mest lägen – men det blev inga fler mål i matchen och City fick nöja sig med en poäng.