Seger – och han blir kvar i ÅFF

Björn Westerblad stannar i Åtvidabergs FF. Men det finns många andra frågetecken.

Foto: Johnny Gustavsson

fotboll2016-10-24 22:01

4–2 (2–0) i klassikermötet med Gais var en ny framgång under den säsong som många trodde skulle sluta med ett ras ned i division 1 – men som nu kan landa i en femteplats i superettan.

Vem hade trott det?

Och direkt efter slutsignalen kom nästa glada besked.

Inne i omklädningsrummet skrev viktige mittfältaren Björn Westerblad på ett nytt ettårskontrakt,

– Vi har varit ganska överens ganska länge, så det var inte så¨mycket att fundera på. Det är svårt att inte trivas i det här gänget. Sättet vi spelar på passar mig bra också, sa han till Corren.

31-åringen värvades från Ängelholm i sista stund inför säsongen och har gjort succé på Kopparvallen. Inte så att han alltid syns så mycket, men betyder desto mer med sitt lugn och sin erfarenhet.

Det är ingen tillfällighet att Roar Hansen, tränaren, håller honom mycket högt.

Och uppskattningen är ömsesidig.

– Jag kände Roar sedan tidigare och visste var jag hade honom. Han lovade att detta lag kan spela fotboll, men annars hade jag egentligen ingen aning om vad som väntade när jag skrev på, sa han.

Han vägrade spela vidare för sänkt lön i skuldtyngda Ängelholm och hamnade på östgötaslätten i stället. Det blev ett minst sagt abrubt slut på en åtta år lång sejour i den skånska klubben.

– Klart att det varit en nytändning för mig. Jag hade ändå varit där i åtta år och på slutet var det mest fokus på andra saker. Det var som en ond spiral som var svårt att ta sig ur. Spännande att vara i ett lag där så många har tio gånger mer talang än vad jag någonsin kommer att ha, sa Björn Westerblad.

Med bara två matcher kvar av säsongen har förstås arbetet med att forma truppen för 2017 inletts. Av de som startade mot Gais är det bara fyra som har kontrakt över nästa säsong – och då har målvakten Gustav Jansson en klausul som ger honom möjlighet att säga upp det. I övrigt är det, utöver ovannämnde Westerblad, bara anfallarna Shkodran Maholli och Simon Alexandersson som är klara.

Enligt Correns uppgifter är det sedan länge klart att nyckelspelarna Månz Karlsson och Ammar Ahmed lämnar. För ytterligare några är det mer eller mindre stora frågetecken.

– Vi vill behålla så stora delar av truppen som det är möjligt, sa Joachim Hilding, sportsligt ansvarig i ÅFF-styrelsen.

Mötet med Gais saknade egentlig betydelse, men ÅFF-offensiven hade fortsatt sprängkraft i höstvätan och var osedvanligt effektivt. Mål av i tur och ordning Simon Alexandersson, Ammar Ahmed och Shkodran Maholli gånger två betyder att den målglada trion nu är uppe på nio, tio och tolv mål vardera.

– Rättvist eller inte, men jag tänker inte be ett jävla dugg ursäkt för den här segern, sa Roar Hansen, ÅFF-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!