Samma lag för LFC

Inga skador stör LFC inför den viktiga matchen mot Göteborg på onsdagen.

På onsdagkvällen åker serieledarna LFC till Göteborg för ny viktig match.

På onsdagkvällen åker serieledarna LFC till Göteborg för ny viktig match.

Foto: Åke Karlsson/arkiv

fotboll2016-09-27 18:36

– Peppar, peppar så har vi klarat oss bra. Och klarar vi att fortsätta vara skadefria så har en bra möjlighet att prestera bra framöver.

Martin Sjögren, tränaren, har precis blåst av den drygt en timme långa tisdagsträningen. Det blev en förhållandevis lugn timme, men mycket skratt och glädje.

– Det kanske kan låta konstigt men just nu är det nästan viktigare att vila än att träna. Men vi måste ju ses ibland och slå på en boll.

Djurgården i lördags, Göteborg under onsdagen, Örebro på söndag. Det är tätt med matcher nu.

– Och det har varit tätt innan också, inte minst för våra landslagsspelare. Därför måste vi vara noggranna i allt vi gör och ge spelarna de bästa förutsättningarna för att prestera och vara förberedd inför matcherna.

Han fortsätter:

– Så träningarna handlar mestadels bara om taktiska saker och småjusteringar som vi göra. I dag var det lite försvarsspel, lite anfallsspel och lite fasta situationer. Jag tror att vi kommer att möta ett Göteborg som spelar ganska likt det Djurgården som vi mötte senast, även om det givetvis finns vissa skillnader.

Skadeläget är som sagt gått. Emilia Larsson och FridolinaRolfö saknas båda med fotskador.

– Emilia kör lite för sig själv bredvid planen och Fridolina har börjat springa, så där går det också framåt.

Om en dryg vecka spelas matchen alla just nu pratar om, mötet på Linköping Arena mellan LFC och Rosengård. Men Martin Sjögren är noga med att få alla spelare att fokusera här och nu.

– Det gäller att genomföra alla matcher vi spelar så bra som möjligt. Det är helt meningslöst att titta framåt, det gäller att vara bra nu. Vi vet att vi har ett bra utgångsläge där vi leder serien med en poäng och match mindre spelad, men ska vi ha någon nytta av det gäller att det att vi vinner de matcher vi spelar. Mötet som är 9 oktober spelar ingen roll nu. Just nu är det nästa match som gäller och den är i morgon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!