Salah matchhjälte i grinigt Liverpoolderby

Derbyna mellan Liverpool och Everton brukar bli hetsiga. Lördagens drabbning var inget undantag. Liverpools anfallsstjärna Mohamed Salah avgjorde med matchens båda mål (2–0).

Mohamed Salah frälste Liverpool i derbyt.

Fotboll2023-10-21 15:29

I den 37:e minuten hann Evertons ytterbacksveteran Ashley Young inte med. 38-åringens glidtackling var illa tajmad och Young fick kliva av planen efter att ha visats ett andra gult kort.

Uppgiften på Anfield blev därmed inte enklare för bottenlaget Everton, som i fjol räddade kontraktet först i sista omgången.

Kanske hade den blivit mer hanterbar om Liverpools Ibrahima Konaté även han fått en andra varning, vilket Evertonspelarna ropade på i andra halvlek.

I stället var det en straffspark som skulle avgöra matchen. Ett inlägg stoppades av Michael Keanes utsträckta arm och domaren valde efter VAR-granskning att peka på straffpunkten.

Fram klev skyttekungen Mohamed Salah och sköt samtliga tre poäng till Liverpool.

På stopptid satte egyptiern spiken i kistan med sitt andra mål.

Liverpool kliver därmed upp i serieledning. Merseysidelaget har dock en match fler spelad än Londonrivalerna Arsenal och Tottenham och leder på bättre målskillnad.

Everton förblir kvar på 16:e plats, tre poäng och med en match fler spelad än Burnley på fel sida nedflyttningsstrecket.