Sakarias Lundkvist matchvinnare när Sturefors vann mot Mjölby Södra

Sturefors tog en säker seger på hemmaplan mot Mjölby Södra i division 4 Östergötland västra herr.

Sturefors IF vann mot Mjölby Södra IF

Sturefors IF vann mot Mjölby Södra IF

Foto: Montage

Fotboll2022-08-26 20:39

Matchen slutade 2-0 (1-0) efter två mål av Sakarias Lundkvist.

- En ruggigt stark kollektiv insats där vi sprang mycket och framförallt rätt. Vi vann väldigt mycket dueller och över 90 minuter vann vi rättvist. Stor eloge till alla grabbar i laget och till de yngre killarna som kom in och tog för sig på ett föredömligt sätt. Det är också tydligt att Vidingsjöspåret inte ska underskattas, kommenterade Sturefors tränare Samuel Zurawski.

Mjölby Södras tränare Magnus Andersson tyckte till om matchen:

- Jag vill inte ta något från Sturefors då de vinner helt rättvist, men jag måste säga att det här var säsongens bottennapp från vår sida. Jag som huvudtränare är ytterst ansvarig och jag förmådde inte att förbereda truppen för att kunna följa upp måndagens prestation. Sturefors försvarade sej bra och vi hade svårt att skapa målchanser för att riktigt kunna hota i tävling om de tre poängen. Jag hoppas verkligen det är ett revanschsuget gäng som kommer till träningen på måndag.

Sturefors har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Mjölby Södra har en vinst och fyra förluster.

Sturefors nya tabellposition är sjätte plats, medan Mjölby Södra är på nionde plats.

Nästa motstånd för Sturefors är Rimforsa. Lagen möts fredag 2 september 19.00 på Hackelvallen. Mjölby Södra tar sig an Grebo hemma söndag 4 september 15.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!