Så ska LFC hitta rätt igen

Nycklarna för Lin­köpings FC mot Kristian­stad: snabbare spel – och första målet.

Foto: Peter Jigerström

FOTBOLL2015-04-15 09:00

– Det är bara att titta hur det såg ut mot Vittsjö i cupen.­ Då fick vi relativt tidigt 1–0 att gå på och matchen öppnade upp sig på ett helt annat sätt. Jag hoppas att det kan bli ­något liknande nu, säger Martin Sjögren, tränaren, inför kvällens allsvenska hemmapremiär.

Mot Eskilstuna i söndags blev det allt annat än det.

Klart spelövertag, men för långsamt spel och för få chanser. Dessutom baklängesmål efter en timme och till slut 0–1-förlust.

För att inte topptippade LFC ska hamna för långt ­efter direkt krävs nu seger mot Kristianstad på Lin­köping arena.

– Vi kan räkna med att de kommer att försvara sig lågt. Då måste vi spela i fart och ta vara på de lägen som dyker upp. Det kommer inte att bli så många chans­er, säger Martin Sjögren.

Han hymlar inte med att han var besviken på söndagsinsatsen. Framför allt blev det för omständligt och långsamt på mittfältet där Mariann Gajhede och Claudia Neto var ovanligt ineffektiva.

Kristine Minde inledde­ på topp, men återgår nu med största säkerhet till sin ordinarie plats som ytter­mittfältare. I stället får Stina­ Blackstenius chansen från start. Mycket talar för att också Jessica Samuelsson är tillbaka i backlinjen.

Matchdags

LFC–Kristianstad

Allsvenskan, omgång 2, Linköping arena, 19.00

Corren tippar: 2–0

Läget i laget: Fridolina Rolfö eventuellt med på bänken. Renee Slegers fortsatt borta.

Notera: Mittentippade Kristianstad, med fyra isländska spelare i laget, inledde med 1–0 mot Umeå efter mål av Gudny Björk Odinsdottir.

Odds: 1) 1,25 X) 5,80 2) 7,90.

Övrig match i kväll: ­Rosengård–Hammarby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!