Så ska kryssen bli till segrar för ÅFF

Sex oavgjorda på tio matcher för Åtvidabergs FF – som jobbar på att förvandla kryssen till segrar. "Vi vill förbättra sista tredjedelsmomenten", säger tränaren Jesper Ny.

Jesper Ny tycker att hans ÅFF gjort en okej första tredjedel av säsongen. "Vi vet att vi kan mer, och tycker också att vi är på väg mot det", säger han.

Jesper Ny tycker att hans ÅFF gjort en okej första tredjedel av säsongen. "Vi vet att vi kan mer, och tycker också att vi är på väg mot det", säger han.

Foto: Peter Calén

Fotboll2021-06-12 10:00

En tredje del av division 1 är avklarad och på de tio matcherna har ÅFF kryssat sex gånger. I de senaste två matcherna, mot Linköping City (2–2) och Qviding (1–1), hade man också ledningen – men tappade.

Den positive säger att laget är svårt att slå, den negative att laget har svårt att vinna.

Jesper Ny vacklar någonstans däremellan.

– Prestationsmässigt har det varit okej, några höga toppar och några djupa dalar. Vi har ändå hållit det på en tillräcklig nivå. Några kryss hade man gärna omvandlat till segrar. Likväl kunde några av dem ha varit förluster.

Hur ska man då lyckas förvandla kryssen till segrar? Jesper Ny menar att ÅFF måste lyfta sig i sista tredjedelsmomenten – och för att ha energi till det ska andelen försvarsspel minskas.

– Kan man ha fler minuter med boll så kommer vi att ha mer energi i de situationerna. Det är något vi konkret jobbar på.

ÅFF kommer dock att skynda långsamt för att nå dit.

– Det är ingen sprint vi håller på med utan ett maraton, både som förening spelare, tränare, lag och grupp. Det är långsiktighet i det hela som gäller.

På lördagseftermiddagen väntar Vänersborg på Kopparvallen. Nykomlingen inledde med tre raka segrar, men har därefter haft det knackigare. Jesper Ny, som fortsatt är utan Anders Eriksson, Harald Töråsen och Simon Sandholm, känner sig redo:

– Vi drömmer om att vinna alla matcher och jobbar mycket med våra beteenden, vad det är vi behöver göra för att vinna matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!