Så mycket får ÅFF för Owoeri

Här är prislappen på John Owoeri: 1,4 miljoner kronor. "Det känns som en bra affär", säger ÅFF:s sportchef Mats Karlsson.

Foto: Jeppe Gustafsson

fotboll2015-11-26 17:27

Han vill inte kommentera några summor, men enligt vad Corren erfar betalar allsvenska Häcken så mycket pengar för att få loss den nigerianska anfallaren från Kopparvallen.

– Det känns som en bra affär. Båda parter är nöjda, säger Karlsson.

Pengarna ger ett välbehövligt tillskott till ekonomiskt sargade Åtvidaberg.

– Vi har hela tiden sagt att allt är till salu till rätt pris. Men klart att vi rent fotbollsmässigt gärna hade haft John kvar, säger Mats Karlsson.

Owoeri, som efter vårens kontraktsstrul där han dömdes till miljonböter av Fifa skrev nytt kontrakt med ÅFF för att tacka för hjälpen med bötesbeloppet, hade liksom hela laget en tung allsvensk säsong och svarade för sex mål 29 matcher. Med den noteringen var han ändå bottenlagets bästa målskytt. När ÅFF nu tvingas börja om i superettan tar 28-åringen nästa steg och byter till Häcken.

Han hade en fastställd övergångssumma i sitt kontrakt och efter en tids förhandlande skrevs tvåårskontraktet under på torsdagen.

– John Owoeri har egenskaper vi vill ha och han har alltid gjort bra matcher mot oss. Han är extremt snabb, stark, har bra balans och är en skicklig avslutare som påminner lite om Waris Majeed i spelstilen, säger sportchefen Sonny Karlsson till Häckens hemsida.

Även förra året värvade allsvenska konkurrenten från Åtvidaberg: mittfältaren Mohammed Abubakari.

Finske U 21-landslagsmannen Simon Skrabb, som är ett hett namn för flera allsvenska klubbar, har återvänt till finska Jaro efter lån, vilket gör att ÅFF inte längre har något att göra med en eventuell affär. Helt klart är också att skadedrabbade ytterbacken Petter Gustafsson lämnar klubben efter två minst sagt skadefyllda säsonger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!