Efter att ha tagit LFC till SM-guld 2016 och gjort sex år som förbundskapten i Norge är han numera assisterande tränare i IFK Norrköping på herrsidan.
Men fortfarande med bra koll på det som händer inom damfotbollen.
Den allra tydligaste trenden:
Renodlade damföreningar har länge dominerat i svensk fotboll, men nu utmanas klubbar som LFC och Rosengård av klubbar som har lag i både dam- och herrallsvenskan. Bland andra IFK Norrköping, Häcken och Hammarby är redan där – och kan inom en snar framtid få sällskap av fler klassiska herrklubbar.
Malmö FF, IFK Göteborg och Elfsborg har exempelvis rusat igenom seriesystemet under senaste åren.
Ni ser själva en del av skillnaderna mellan östgötaklubbarna i faktarutan här intill.
LFC har två personer på kansliet. IFK har femton. LFC omsätter 15 miljoner. IFK omsätter 147. LFC har en miljon i eget kapital. IFK har 147.
Martin Sjögren vill av förståeliga skäl inte uttala sig specifikt om LFC och IFK, men säger mer allmänt om utvecklingen:
– I framtiden kommer fler klubbar att spela i både herr- och damallsvenskan. Det tror jag. Det kommer att krävas mer ekonomi för att vara med och fajtas på övre halvan. Ska du vinna serien får du kanske vara beredd på att det ska kosta 20 miljoner. Den siffran kommer nog snart att vara ännu högre.
– Det är exakt samma utveckling och tendens i Norge. Och i Danmark har FC Köpenhamn startat damverksamhet, säger Sjögren.
Men finns det en framtid för renodlade damklubbar som LFC?
– Det tror och hoppas jag. Där finns en stark tradition och klubben är fast förankrad i allsvenskan. Så länge pengarna finns för att ha en bra verksamhet har jag svårt att se dem försvinna. Det blir nog svårare för klubbar på mindre orter som Vittsjö. Beslutet att utöka serien togs säkert när man såg vilka klubbar som var på väg upp. Kvalitetsmässigt kanske man skulle ha dragit ned med två lag i stället.
Pär Lagerström, som är expert på Viaplay, säger:
– Jag tror att det är oundvikligt med fler större klubbar i allsvenskan. Mest är det positivt när du ser vilka som leder utvecklingen utanför plan. Min förhoppning är att Sverige kan hitta det unika och behålla damklubbarna i allt det här. Det viktigaste är att det kommer in mer pengar, för då kan fler bygga fina verksamheter och börja med att köpa och sälja spelare.
– Man kan också se det som en möjlighet. Säg att LFC kan sälja spelare till klubbar som är beredda att betala. Större klubbar skapar större intresse som skapar större ekonomi. Det funkar inte att damallsvenskan blir en reservlagsserie till herrallsvenskan.
Therese Sjögran, som är sportchef i Rosengård, sa för några veckor sedan till TT i samma ämne:
– Jag gillar det som händer. För det är det moderna och det är så det ska vara, men det är klart att vi kommer få det jobbigt. Men vi är ändå originalet – vi har inte skaffat damfotboll för att det är inne eller för att man måste ur ett jämställdhetsperspektiv. Vi har haft det hela tiden.
Klubbfakta
Linköping FC
Kanslipersonal: 2.
Anställda runt laget: 10 på heltid och deltid.
Omsättning: 15 miljoner.
Eget kapital: 1 miljon.
Sponsorpengar: 5 miljoner.
Publiksnitt: 696.
Antal utländska spelare: 7.
Lönekostnad, spelare: 6 miljoner.
SM-guld: 3.
Resultat, senaste bokslut: 20 000.
IFK Norrköping
Kanslipersonal: 15.
Anställda runt laget: 2 på heltid, resten deltid. Kan även nyttja delar av herrlagets organisation.
Omsättning: 104 miljoner (moderföreningen), 147 miljoner (koncernen).
Eget kapital: 93 respektive 137 miljoner.
Sponsorpengar: Ca 19 miljoner i marknadsintäkter 2022.
Publiksnitt: 1 276.
Antal utländska spelare: 8.
Lönekostnad, spelare: Inget svar.
SM-guld: Inga för damerna.
Resultat, senaste bokslut: -20,7 miljoner. Operativt resultat: ca 15 miljoner.
Anmärkning: IFK har två representationslag och bryter utöver biljetter och årskort inte ut intäkter kopplade till damerna eller herrarna.