Så är läget med ÅFF-truppen – just nu

Sakta men säkert tar ÅFF-truppen form. Bland annat på agendan nu: att fylla på med spelare med seniorerfarenhet. "Det känns som vi ligger i fas", säger Jesper Ny, tränaren.

Jesper Ny och Henrik Gustavsson leder ÅFF i år.

Jesper Ny och Henrik Gustavsson leder ÅFF i år.

Foto: David Eidhammer

Fotboll2020-01-23 15:00

Klassiska Åtvidabergs FF har under de senaste åren åkt snabbhiss nedåt i seriesystemet – och under 2020 väntar nystart i division 2. Av de 14 spelare som så här långt är klara har sju flyttats upp från U19-truppen. 

Tre nyförvärv utifrån är klara: Markus Karlsson från Värmbol, Felipe Reidler de Morais från Mjölby AI och Anders Eriksson från IFK Östersund.

Ytterligare några ska det bli.

– Åker du ur en serie blir det nästan alltid ett omtag och där är vi nu. Vi utgår från vår plan och arbetet fortskrider som det ska. Vi har med en del provspelare på träningarna och. . .ja, det finns inte många klubbar, om ens någon, som har sina trupper klara redan nu. Det känns som vi ligger i fas, säger Jesper Ny.

Av dem som spelade mer eller mindre i A-laget i fjol har skrivits nya kontrakt med Daniel Rambin, Zev Taublieb, Patrik Gustavsson och Theodor Skarp. Men ett stort antal av förra årets spelare är ännu klubblösa och några är fortsatt med och tränar på Kopparvallen.

– De spelare som uppfyller det vi vill ha kan absolut bli aktuella, säger tränaren.

Andreas Johansson, som varit lagkapten under de senaste åren?

– Det är ett exempel. Han är inte avskriven. Vi har en dialog med flera spelare.

Vad blir målet?

– Jag är inte så mycket för det där med att sitta på ett möte, skriva ned ett mål på papper och sedan inte prata om vad man ska göra för att nå dit. Det är viktigt att det hela tiden utvärderas och diskuteras längs vägen, säger Jesper Ny. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!