Räddaren i nöden

Efter den tunga förlusten i premiären tog LFC en viktig seger mot Kristianstad hemma på Linköping arena.

Foto:

FOTBOLL2015-04-15 21:09

Men det satt långt inne. Först i den 84:e minuten dunkade Stina Blackstenius in matchens enda mål efter en hörna.

 - Jag hann inte tänka så mycket, bollen skulle bara in, sa matchvinnaren om målet och den röriga situationen efter hörnan.

Vadstenatjejen skapade chanser genom hela matchen, men hade inte den rätta skärpan i avsluten, inte förrän i slutspurten när LFC frenetiskt jagade ett segermål och alltså fick utdelning.

- Jag kommer knappt ihåg hur målet gick till, men det var väl Maja (Krantz) som slog hörnan och sedan touchade bollen en spelare innan den kom fram till mig. Jag tog ner den på bröstkorgen och fick den framför mig och kunde lägga in den med vänsterfoten. Bollen skulle bara in, sa Blackstenius.

Hon fortsatte:

- Jag tyckte att vi hade relativt bra kontroll på det, men vi fick verkligen jobba för den här segern. Jag tycker ändå att vi var värda att vinna, sa Blackstenius som i förra veckan var med och förde Sveriges U19-landslag till EM.

Precis före matchstart drabbades LFC av ett tungt återbud då Pernille Harder fick tacka nej till spel på grund av en lättare känning i vaden. En bit in i första halvlek fick sedan mittbacken Janni Arndt utgå med viss smärta i baklåret.

- Men det ska inte vara någon fara. Jag ville bara inte riskera något, sa Arnth.

312 åskådare såg matchen i den kalla och blöta väderleken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!